J. Bidenas: JAV bendradarbiaus su Izraeliu, kad apsaugotų civilius Gazos Ruože | KaunoDiena.lt

J. BIDENAS: JAV BENDRADARBIAUS SU IZRAELIU, KAD APSAUGOTŲ CIVILIUS GAZOS RUOŽE

  • 6

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį nurodė, kad Vašingtonas bendradarbiaus su Izraeliu, siekdamas išvengti civilių žūčių Gazos Ruože, o premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pažadėjo dėti visas įmanomas pastangas.

„Mes ir toliau jus palaikysime. Jums stengiantis apginti savo žmones, mes ir toliau dirbsime kartu su jumis ir partneriais visame regione, kad užkirstume kelią naujoms nekaltų civilių tragedijoms“, – sakė J. Bidenas po susitikimo su B. Netanyahu karo meto vyriausybe Tel Avive.

B. Netanyahu kalbėjo, kad „Hamas“, kontroliuojanti Gazos Ruožą ir spalio 7 dieną surengusi didelio masto išpuolį prieš Izraelį, tyčia kelia civilius gyventojus prie taikinių, tikėdamasi juos panaudoti kaip gyvuosius skydus.

Tačiau B. Netanyahu sakė J. Bidenui: „Vykstant šiam karui Izraelis darys viską, kad civiliai gyventojai nenukentėtų.“

„Mes prašėme ir toliau prašysime jų persikelti į saugesnes vietoves. Toliau dirbsime su jumis, pone prezidente, siekdami užtikrinti, kad būtų laikomasi būtiniausių reikalavimų“, – sakė B. Netanyahu.

J. Bidenas su solidarumo vizitu lankosi Izraelyje po mirtinų „Hamas“ išpuolių, dėl kurių Izraelis pradėjo oro kampaniją ir grasina surengti sausumos puolimą Gazos Ruože.

Jo vizito išvakarėse per smūgį Gazos Ruožo ligoninei žuvo nuo 200 iki 300 žmonių, kaip praneša „Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo sveikatos ministerija.

„Hamas“ kaltina Izraelį dėl smūgio, kuris sukėlė pyktį visame arabų pasaulyje.

Izraelis teigė, kad tai „Islamo džihado“ kovotojai neteisingai paleido raketą, o šią versiją palaikė ir J. Bidenas.

„Visas pasaulis pagrįstai pasipiktino, – apie smūgį ligoninei sakė B. Netanyahu. – Tačiau šis pasipiktinimas turėtų būti nukreiptas ne į Izraelį, o į teroristus.“

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

LAISVE

Palestinai ir Jos Tautai !!!! Jie turi tokia Teise !!!

taip

/artistas/ gavo zadanija saugot savo hebra nuo isiutusios tautos prisidengiant terminu gaz ir sis infofeikynis /avinams/ nes sie patys jau nezin ka kalba paklyde melagisciu labirintuose savo /vertybese/ pppz=0

Pilietis

Kol bendradarbiaus su zydais bus tik karo kurstymas ir arabu zemiu naikinimas del nausediju.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS