J. Bolsonaro apklaustas Brazilijos federalinės policijos apie antivyriausybines riaušes | KaunoDiena.lt

J. BOLSONARO APKLAUSTAS BRAZILIJOS FEDERALINĖS POLICIJOS APIE ANTIVYRIAUSYBINES RIAUŠES

  • 0

Buvęs Brazilijos kraštutinių dešiniųjų prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) trečiadienį atvyko į federalinę policiją į apklausą dėl sausio 8 dieną jo šalininkų surengtų antivyriausybinių riaušių, naujienų agentūrai AFP pranešė šaltinis policijoje.

J. Bolsonaro yra apklausiamas dėl galimo vaidmens rengiant ir kurstant riaušes, kuriomis siekta nuversti dabartinį Brazilijos prezidentą Luizą Inacio Lulą da Silvą (Luisą Inasiju Lulą da Silvą).

J. Bolsonaro į federalinės policijos būstinę atvyko automobiliu su tamsintais langais ir su spaudos atstovais nekalbėjo.

L. I. Lula da Silva, anksčiau Brazilijai vadovavęs 2003–2010 metais, praėjusių metų spalį nedidele balsų persvara laimėjo prezidento rinkimus, kuriuose susirungė su J. Bolsonaro.

Sausio 8 dieną tūkstančiai J. Bolsonaro kraštutinių dešiniųjų šalininkų šturmavo valdžios rūmus Brazilijoje, niokojo kabinetus, meno kūrinius ir ragino kariuomenę įsikišti, kad būtų nušalintas kairuolis L. I. Lula da Silva.

Šie įvykiai buvo plačiai lyginami su 2021-ųjų sausio 6 dienos riaušėmis Vašingtone, kai buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) – J. Bolsonaro politinio pavyzdžio – šalininkai įsiveržė į JAV Kapitolijaus pastatą, reikalaudami panaikinti prezidento rinkimų rezultatus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS