J. McCaino vietą JAV senate užims M. McSally | KaunoDiena.lt

J. MCCAINO VIETĄ JAV SENATE UŽIMS M. MCSALLY

  • 0

JAV Atstovų Rūmų narė iš Arizonos respublikonė Martha McSally (Marta Maksali) Senate užims anksčiau šiemet mirusio senatoriaus Johno McCaino (Džono Makeino) vietą, antradienį paskelbė amerikiečių leidinys „The Hill“.

„Su savo patirtimi ir ilga tarnyba Martha yra unikaliai tinkama pakilti ir kovoti už Arizoną, – sakoma Arizonos gubernatoriaus Dougo Ducey (Dago Dusio) pareiškime. – Dėkoju jai, kad ėmėsi šios reikšmingos atsakomybės, ir nekantrauju dirbti su ja bei išrinktąja senatore (Kyrsten) Sinema (Kirsten Sinema), kad būtų padaryta pozityvių dalykų.“

M. McSally dirbs iki 2020 metų rinkimų, kai rinkėjai išrinks žmogų, dirbsiantį paskutinius dvejus J. McCaino kadencijos metus.

J. McCainui rugpjūčio mėnesį mirus nuo smegenų vėžio, į jo vietą buvo paskirtas Jonas Kylas (Džonas Kailas). Anksčiau jis yra sakęs, kad dirbs tik iki 2018 metų pabaigos.

M. McSally 1988 metais baigė JAV oro pajėgų akademiją ir ėmė tarnauti kariuomenėje. Tarnybą ji baigė 2010 metais būdama pulkininkė. M. McSally dalyvavo bombarduojant Jugoslaviją, iš oro rėmė operacijas Afganistane ir Irake.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS