J. Stoltenbergas: NATO ir Rusijos santykiai – sudėtingiausi nuo Šaltojo karo | KaunoDiena.lt

J. STOLTENBERGAS: NATO IR RUSIJOS SANTYKIAI – SUDĖTINGIAUSI NUO ŠALTOJO KARO

  • 2

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį pareiškė, kad Maskvos ir Aljanso santykiai šiuo metu yra sudėtingiausi nuo Šaltojo karo, ir tokia padėtis, anot jo, susidarė dėl Rusijos vaidmens Ukrainos konflikte.

Kiek anksčiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad Vašingtono ir Maskvos santykiai pasiekė visų laikų žemumas, o Aljanso vadovas savo ruožtu teigė, kad Rusijos veiksmai, „destabilizuojantys“ situaciją Rytų Ukrainoje, yra vienas iš pagrindinių veiksnių, žlugdančių viltis perkrauti diplomatinius santykius.

„Manau, teisinga teigti, kad NATO santykiai su Rusija yra sudėtingiausi nuo pat Šaltojo karo pabaigos“, – sakė J.Stoltenbergas kanalui CNN.

„Baigiantis Šaltajam karui tikėjomės su Rusija išvystyti artimą partnerystę, – teigė jis. – Tačiau, ypač po neteisėtos Krymo aneksijos 2014-aisiais ir besitęsiančios rusų destabilizacijos Rytų Ukrainoje, santykiai tarp NATO ir Rusijos smarkiai pašlijo.“

NATO generalinio sekretoriaus teigimu, Aljansas yra įsipareigojęs vengti tolesnio įtampos augimo ir vadovaujasi dviejų krypčių – „gynybinio atgrasymo ir dialogo“ – strategijos.

„Kol esame stiprūs, kol esame nuspėjami, taip pat galime dalyvauti politiniame dialoge su Rusija ir mėginti išvengti eskalavimo; išvengti naujo šaltojo karo“, – pridūrė J.Stoltenbergas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pastebejimas

Ir dar. Butu faina jai koks bachuriukas atsilieptu, seniai beciulpiau, zeuriai noriu. Parasykit cia.

pastebėjimas

Rusija kaip kokiomis erkė, aplipusi karinėmis USA bazėmis, bet vis tiek rusai kalti, tokios pasakos tinka tin sergantiems smegenų kempinlige klumpakojams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS