J. Stoltenbergas: nėra požymių, kad Rusija tyčia atakavo Rumuniją | KaunoDiena.lt

J. STOLTENBERGAS: NĖRA POŽYMIŲ, KAD RUSIJA TYČIA ATAKAVO RUMUNIJĄ

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį sakė, jog nėra požymių, kad Rusija surengė tyčinę ataką prieš Aljanso narę Rumuniją, kur netoli sienos su Ukraina buvo rasta galimai drono nuolaužų.

J. Stoltenbergas sakė, kad Rumunija trečiadienį informavo savo sąjungininkes NATO apie rastas nuolaužas ir kad tai parodo incidentų ir nelaimingų atsitikimų pavojų.

„Neturime jokios informacijos, rodančios, [kad įvykdyta] kokia nors tyčinė Rusijos ataka, ir laukiame atliekamo tyrimo išvadų“, – Europos Parlamentui sakė J. Stoltenbergas.

„Nepriklausomai nuo šių išvadų, tai, ką matėme, žinoma, yra daug kovų ir (...) oro atakų šalia NATO sienų“, – kalbėjo jis.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) trečiadienį paragino atlikti skubų tyrimą dėl šalies teritorijoje po išpuolių Ukrainoje aptiktų nuolaužų, kurios, kaip manoma, yra rusų drono liekanos.

Anksčiau NATO narė Rumunija ne kartą atmetė Kyjivo pareiškimus, kad sekmadienį per smūgį Ukrainos Izmajilo uostui iraniečių gamybos Rusijos dronų nukrito ir sprogo Rumunijos teritorijoje.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo didelio masto invaziją Ukrainoje, NATO stengiasi, kad karas Ukrainoje neišplistų į Aljanso teritoriją.

Bet kokia ataka prieš kurią nors jo narę galėtų įtraukti NATO į potencialiai branduolinį konfliktą su Maskva, nes JAV vadovaujamas Aljansas yra susitaręs dėl bendros gynybos.

Pernai lapkritį įsitempti privertė incidentas, kai per sieną atskriejusi raketa Lenkijoje pražudė du žmones.

NATO sakė, kad tai buvo nuklydusi ukrainiečių oro gynybos raketa, paleista ne rusų.

Gairės: Jensas Stoltenbergas, rusų ataka, Rumunija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS