JAV ambasadorė aplankė Rusijoje kalinamą buvusį Jungtinių Valstijų jūrų pėstininką | KaunoDiena.lt

JAV AMBASADORĖ APLANKĖ RUSIJOJE KALINAMĄ BUVUSĮ JUNGTINIŲ VALSTIJŲ JŪRŲ PĖSTININKĄ

  • 4

JAV ambasadorė Lynne Tracy (Lin Treisi) ketvirtadienį aplankė Rusijos pietrytiniame regione daugiau kaip ketverius metus kalinamą buvusį Jungtinių Valstijų jūrų pėstininką Paulą Whelaną (Polą Vilaną).

„Šiandien ambasadorė L. Tracy Mordovijos įkalinimo kolonijoje IK-17 aplankė P. Whelaną“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė JAV ambasada Rusijoje.

„JAV vyriausybė ir toliau bendradarbiaus su Rusijos pareigūnais dėl jo bylos, kad P. Whelanas galėtų kuo greičiau grįžti namo“, – pridūrė ambasada ir nurodė, kad grąžinimas į laisvę šiuo metu yra laikomas prioritetu.

L. Tracy apsilankė kalėjime po to, kai kovo mėnesį Vašingtonas pareiškė, kad pateikė Maskvai pasiūlymą dėl P. Whelano paleidimo.

JAV teigia, kad tiek P. Whelanas, tiek „The Wall Street Journal“ (WSJ) žurnalistas Evanas Gershkovichas (Evanas Gerškovičas) buvo sulaikyti nepagrįstai. Vašingtonas kaltina Maskvą įkaitų ėmimu ir neteisėtu JAV piliečių sulaikymu užsienyje.

JAV Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis) anksčiau ketvirtadienį televizijai CNN pareiškė, kad Vašingtonas deda visas pastangas, kad P. Whelanas būtų paleistas kuo greičiau.

„Raginsime rusus priimti šį pasiūlymą, kad galėtume jį iš ten išvežti“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad JAV šiuo metu bando pradėti pirmines derybas su Maskva dėl E. Gershkovicho paleidimo.

J. Kirby nurodė, kad JAV siekė, kad WSJ žurnalistui būtų suteikta daugiau konsulinių galimybių.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) kovo mėnesį pareiškė, kad Vašingtonas pateikė pasiūlymą Maskvai dėl P. Whelano.

P. Whelanas 2018-aisiais buvo areštuotas Rusijoje ir nuteistas 16 metų kalėti dėl kaltinimų šnipinėjus.

Rusija ir Jungtinės Valstijos kaltina viena kitą politiniais areštais. Pastaraisiais metais šios šalys apsikeitė keliais kaliniais.

Amerikiečių moterų krepšinio lygos WNBA superžvaigždė Brittney Griner (Britni Grainer) pernai Rusijoje buvo suimta dėl kaltinimų vežus narkotines medžiagas, o gruodžio mėnesį buvo paleista per apsikeitimą kaliniais, kai JAV grąžino Rusijos ginklų prekeivį Viktorą Butą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rimtai

Baisi boba fuuui na. O gal tai tranzas koks.

Akivaizdu, kad

šlikštus snukis moteriškės,

Ir

Ir Amerikos šnipus kartais pagauna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS