JAV demokratai pristatė naują 2,2 trln. dolerių dydžio ekonomikos gelbėjimo paketą | KaunoDiena.lt

JAV DEMOKRATAI PRISTATĖ NAUJĄ 2,2 TRLN. DOLERIŲ DYDŽIO EKONOMIKOS GELBĖJIMO PAKETĄ

JAV demokratai pristatė 2,2 trln. dolerių (apie 1,88 trln. eurų) dydžio ekonomikos gelbėjimo paketą, kuris turėtų padėti milijonams nuo COVID-19 pandemijos nukentėjusių amerikiečių. Demokratai nurėžė apie trilijoną dolerių nuo anksčiau siūlyto paketo, kad pasiektų susitarimą su respublikonais.

Pastarosiomis savaitėmis tikimybė, kad paketas bus priimtas iki lapkričio 3 d. rinkimų, buvo gerokai sumažėjusi. Vis dėlto, Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi ir Donaldo Trumpo vyriausybės iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas pradės naują derybų ratą.

Naujasis paketas „suteiktų visiškai būtinus išteklius amerikiečiams ir padėtų apsaugoti gyvybes, gyvenimus ir mūsų demokratiją ateinančiais mėnesiais“, laiške demokratams teigė N. Pelosi.

Jos teigimu, paketas padėtų „išvengti katastrofos“ mokykloms, mažoms įmonėms, restoranams, renginių erdvėms, oro linijoms ir kitoms įmonėms.

Gegužę demokratai buvo pristatę net 3,4 trln. dolerių dydžio ekonomikos gelbėjimo paketą, tačiau respublikonai nesutiko su tokio dydžio paketu ir siūlė kur kas mažesnį – vos 1 trln. dolerių dydžio paketą.

Kovą, prasidėjus koronaviruso pandemijai, Kongresas patvirtino 2,2 trln. dolerių ekonomikos gelbėjimo paketą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Amerika TURI BUTI SUNAIKINTA.

Kaifas

Pinigų mėtymas lektuvais, fantastika...praturtėjimo laikas!

Ta

I ta babule nuotraukoje paziurejus protingas tikrai nepatikes kad jie ka nors dar gali nebent vygdyti savo seiminiku sionistu valia kelti chaosa zemeje ir kiek imanoma greiciau pastatyti trecia sventykla izrailyje is kurios galetu skleisti mela pasauliui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS