JAV Demokratų partija padavė į teismą Rusiją, D.Trumpo komandą ir „WikiLeaks“ | KaunoDiena.lt

JAV DEMOKRATŲ PARTIJA PADAVĖ Į TEISMĄ RUSIJĄ, D.TRUMPO KOMANDĄ IR „WIKILEAKS“

  • 6

Nacionalinis JAV Demokratų partijos komitetas padavė į teismą Rusijos vyriausybę, JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) priešrinkiminės kampanijos komandą ir organizaciją „WikiLeaks“, penktadienį pranešė laikraštis „The Washington Post“.

Ieškinys buvo pateiktas Manhatano apygardos teismui. Dokumente sakoma, kad D. Trumpo priešrinkiminės kampanijos darbuotojai susimokė su Rusijos vyriausybe ir rusų karine žvalgyba, siekdami „pakenkti“ demokratų kandidatei į JAV prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) bei padėti respublikonui rinkimuose įsilaužus į Demokratų partijos kompiuterinius tinklus bei išplatinus pavogtą informaciją.

„Per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją Rusija pradėjo visa apimančią ataką prieš mūsų demokratiją, ir jie rado sutinkančių (bendradarbiauti) bei aktyvių partnerių tarp Donaldo Trumpo kampanijos darbuotojų“, – pareiškė JAV Demokratų partijos Nacionalinio komiteto pirmininkas Tomas Perezas (Tomas Peresas).

„Ieškovai reikalauja milijonų dolerių kompensacijos“, – parašė „The Washington Post“, tačiau tikslios sumos nenurodė. Šių pinigų reikalaujama, kad būtų atlyginta kibernetinių atakų padaryta žala, tvirtina partijos atstovai.

Per 2016-ųjų JAV prezidento rinkimų kampaniją programišiai įsilaužė į Demokratų partijos Nacionalinio komiteto kompiuterinę sistemą. Buvo paviešinti iš jos pagrobti vidiniam naudojimui skirti dokumentai. Demokratai tvirtina, kad šis incidentas padarė didelę įtaką kovos dėl prezidento posto eigai.

JAV specialiosios tarnybos kaltina Rusiją prisidėjus prie šio įsilaužimo.

JAV specialusis prokuroras Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) vykdo tyrimą dėl galimo Rusijos kišimosi į 2016-ųjų rinkimus bei įtariamų D. Trumpo rinkimų komandos ryšių su Maskva.

Rusija neigia visus kaltinimus dėl kišimosi į JAV prezidento rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Politologas

Manau , kad USA Demokratų partijos komitetas , galėtų į teismą paduoti ir USA demokratinę santvarką dėl to , kad buvo sudarytos sąlygos USA Prezidento rinkimuose laimėti Respublikonų partijos kandidatui ... Istorinė ir triuškinanti Mr.D.Trumpo pergalė USA Prezidento rinkimuose , demokratams tapo baisiu košmaru - demokratai , vis dar negalėdami susitaikyti su realybe , susitaikyti su USA rinkėjų pasirinkimu , bando ginčyti istorinę tiesą ... Ar tai galima būtų pavadinti sąmokslu - nežinau ...

kaip rasoma biblijoj....

,,jei Dievas nori ka nors nubausti --pirmiausiai jam atima prota,,,,manau jankiu Sodomitams ateina paskutinioji....

jankiskiems debilams

matomai visiskas pipec su proteliu....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS