JAV grasina sustabdyti finansinę paramą palestiniečiams | KaunoDiena.lt

JAV GRASINA SUSTABDYTI FINANSINĘ PARAMĄ PALESTINIEČIAMS

  • 0

Jungtinės Valstijos pagrasino sustabdyti savo finansinę paramą palestiniečiams, jei jie ir toliau nesutiks pradėti taikos derybų su Izraeliu, informuoja agentūra „Reuters“.

Yra puikus planas, kuris geras ir palestiniečiams, ir Izraeliui, ketvirtadienį Davose po susitikimo su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Tačiau jei palestiniečiai ir toliau „nekreips dėmesio“ į JAV, esą gali būti debatų dėl milžiniškų sumų, kurios jiems mokamos.

„Pinigai yra ant stalo, ir jie jūsų nepasieks, kol jūs nesėsite ir nesiderėsite dėl taikos“, - kalbėjo D. Trumpas.

Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas atsisakė susitikti su JAV viceprezidentu Mike'u Pence'u, kai šis prieš kelias dienas lankėsi regione. Palestiniečių vadovybė, įtūžusi dėl D. Trumpo sprendimo pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine, pareiškė nedalyvausianti taikos derybose, kurioms tarpininkaus JAV.

D. Trumpas tuo tarpu patvirtino savo ketinimą tarpininkauti dėl taikos Artimuosiuose Rytuose. Pripažindamas Jeruzalę Izraelio sostine, jis esą pašalino vieną pagrindinių ligšiolinių visų derybų kliūčių. Izraelis, anot D. Trumpo, dėl to turės padaryti nuolaidų. „Izraelis už tai sumokės“, - pabrėžė jis.

„Mes turime planą, kuris yra puikus palestiniečiams ir puikus Izraeliui. Kai kas bus“, - pareiškė D. Trumpas. Jis pridūrė esąs įsitikinęs, kad Izraelis nori taikos, ir jis tikisi, kad jos nori ir palestiniečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS