JAV įspėja B. al-Assadą nepažeidinėti paliaubų | KaunoDiena.lt

JAV ĮSPĖJA B. AL-ASSADĄ NEPAŽEIDINĖTI PALIAUBŲ

  • 0

Jungtinės Valstijos įspėjo Sirijos diktatorių Basharą al-Assadą dėl karinės operacijos sukilėlių teritorijose šalies pietvakariuose, praneša agentūra „Reuters“.

Jei vyriausybė ten pažeis paliaubas, atsakas bus ryžtingas ir deramas, pareiškė JAV valstybės departamentas. Rusija esą turi pasinaudoti savo įtaka B. al Assadui. Per sirų karių ir jų sąjungininkų surengtą ataką sukilėlių teritorijoje, pasak stebėtojų, penktadienį žuvo mažiausiai šeši žmonės.

B. al-Assadas neseniai viename interviu sakė, kad siekia politinio sprendimo teritorijoms Sirijos pietvakariuose. Tačiau jei tai žlugtų, jis esą panaudotų karinę jėgą. Prezidentas ne kartą skelbė, kad atsikovos kiekvieną prarastą Sirijos žemės centimetrą. Po septynerių pilietinio karo metų, padedant Rusijai ir proiranietiškiems kovotojams, tai jam beveik pavyko.

Sirijos pietvakariai ribojasi su Jordanija ir Izraelio okupuotomis Golano aukštumomis. Tai viena paskutiniųjų teritorijų, kurias dar kontroliuoja sukilėliai.

Deeskalacijos susitarimas, pasiektas tarpininkaujant Rusijai, JAV ir Jordanijai, nuslopino mūšius šioje šalies dalyje. Deros regionas, kuris, Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuro duomenimis, penktadienį buvo apšaudytas, yra šioje zonoje. Šešių žuvusiųjų skaičius būtų didžiausias per ataką, surengta po susitarimo įsigaliojimo 2017 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS