JAV paskelbė apie naują 400 mln. dolerių vertės karinę pagalbą Ukrainai | KaunoDiena.lt

JAV PASKELBĖ APIE NAUJĄ 400 MLN. DOLERIŲ VERTĖS KARINĘ PAGALBĄ UKRAINAI

JAV penktadienį paskelbė apie naują 400 mln. dolerių vertės karinės pagalbos Kyjivui paketą, Rusijai pradėjus sausumos puolimą, sukėlusį didelius mūšius šiaurės rytų Ukrainoje.

Tai jau trečias paramos Ukrainai paketas per mažiau nei tris savaites (po dviejų balandžio pabaigoje skirtų paketų, kurių bendra vertė – 7 mlrd. JAV dolerių), nes Vašingtonas stengiasi kompensuoti už tuos mėnesius, kai teikė tik ribotą pagalbą.

Pasak Baltųjų rūmų išplatinto dokumento, prezidentas Joe Bidenas leido suteikti Ukrainai „iki 400 mln. dolerių vertės gynybos reikmenų ir Gynybos departamento paslaugų bei karinio švietimo ir mokymų“.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, kad paketą sudaro „skubiai reikalingi pajėgumai“, įskaitant oro gynybos šaudmenis, artilerijos sviedinius, prieštankinius ginklus, šarvuotas transporto priemones ir šovinius šaulių ginklams.

Apie paketą buvo paskelbta tą pačią dieną, kai Rusija padidino spaudimą Kyjivui, surengdama sausumos puolimą į Ukrainos Charkivo sritį, kuris, pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, sukėlė „įnirtingus mūšius“.

Gairės: JAV, karas Ukrainoje, karinė pagalba, 400 mln.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS