JAV: Pitsburgo žydai – prieš D. Trumpo atvykimą į miestą | KaunoDiena.lt

JAV: PITSBURGO ŽYDAI – PRIEŠ D. TRUMPO ATVYKIMĄ Į MIESTĄ

Pitsburgo (Pensilvanijos valstija), kur šeštadienį sinagogoje buvo nušauta 11 žmonių, žydų bendruomenės atstovai pareiškė esą prieš tai, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas apsilankytų mieste.

Tai sekmadienį pranešė laikraštis „The Hill“, remdamasis atviru laišku Baltųjų rūmų šeimininkui.

„Prezidente Trumpai, jūs nebūsite laukiamas Pitsburge tol, kol nesivadovausite atjautos ir demokratijos politika, kuri pripažįsta visų mūsų orumą“, – sakoma organizacijos „Bend The Arc“, ginančios žydų bendruomenės interesus, vietos skyriaus kreipimesi.

„Trejus pastaruosius metus jūsų žodžiai ir jūsų politika skatina stiprėjantį baltąjį nacionalistinį judėjimą. Jūs pavadinote žudiką blogiu, bet vakarykštis smurtas – tiesioginis jūsų įtakos padarinys“, – įsitikinę organizacijos atstovai, manantys, kad D. Trumpas sąmoningai pakerta tautinių ir seksualinių mažumų, musulmonų ir neįgaliųjų saugumą.

Spalio 27 d. per šaudynes Pitsburgo sinagogoje 11 žmonių žuvo, dar šeši buvo sužeisti. Žudikas – 46 metų amžiaus Robertas Bowersas – suimtas, jam gresia mirties bausmė. JAV pareigūnai įsitikinę, kad jis padarė nusikaltimą dėl savo antisemitinių pažiūrų. Tragedija Pitsburge laikoma vienu kruviniausių išpuolių prieš žydų diasporą JAV istorijoje.

Po šio incidento D. Trumpas pareiškė ketinąs apsilankyti Pitsburge, bet nepatikslino, kada ruošiasi tai padaryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

uz

gera blogiu atsilygina nereikejo atiduoti Jeruzale o vykdomas jav genocidas ginkluotu agresyviu ir psichiskai bei moraliskai nepastoviu pilieciu ir kol nepadare nusikaltimo niekas negali patikrinti ju psichikos nes dauguma agresyvus nes kapitalistine aplinka vercia tokiais buti norint issilaikyti toje /demokratineje pelkeje/...

gikas

Kazin kodel juos visur skriaudzia?

Algys

Nuo kaada Pitsburgas zydu nuosavybe tapo? Tokiu elgesiu zydai patys prasosi kad ju nekestu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS