JAV sankcijos Rusijai galios iki Krymo sugrąžinimo Ukrainai | KaunoDiena.lt

JAV SANKCIJOS RUSIJAI GALIOS IKI KRYMO SUGRĄŽINIMO UKRAINAI

  • 7

Jungtinių Valstijų Rusijai dėl Krymo įvestos sankcijos galios iki šio pusiasalio sugrąžinimo Ukrainai, sakoma JAV valstybės departamento atstovės Sarah Sanders (Saros Sanders) pareiškime, išplatintame per Krymo atplėšimo nuo Ukrainos ketvirtąsias metines.

„Patvirtiname savo įsipareigojimus pripažinti Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą su pripažintomis sienomis. Krymas yra Ukrainos dalis, su Krymu susijusios sankcijos galios, kol Rusija grąžins Ukrainai pusiasalio kontrolę“, – sakoma pareiškime.

Jame pažymima, kad 2014 metais Kryme surengtas referendumas dėl atsiskyrimo nuo Ukrainos buvo „sufabrikuotas ir neteisėtas“, o sprendimas dėl Krymo prijungimo prie Rusijos buvo priimtas spaudžiant „smarkiai ginkluotoms Rusijos pajėgoms“.

JAV valstybės departamentas nurodė, kad Krymo gyventojai, konkrečiai, Krymo totoriai, etniniai ukrainiečiai, taip pat pilietinės visuomenės nariai, aktyvistai, nepriklausomi žurnalistai, patiria represijas.

Komentuodama Rusijos prezidento Vladimiro Putino trečiadienio apsilankymą Kryme, S. Sanders sakė, kad jis „patvirtino neteisingas pretenzijas į Ukrainos teritoriją ir dar kartą atvirai pademonstravo, kad Rusijos vyriausybė nepaiso tarptautinės tvarkos ir negerbia kitų šalių teritorinio vientisumo“.

Tuo tarpu Rusijos ambasada Vašingtone komentuodama S. Sanders pareiškimą pažymėjo: „Valstybės departamentas negalėjo praeiti pro šį įvykį (aneksijos metines), išleido beprecedentiškai šiurkštų ir tulžingą pareiškimą. Bet, kaip sakoma, „tu pyksti, vadinasi, tu neteisus.“

„Nepagrįstuose kaltinimuose mūsų šaliai tarptautinės tvarkos žlugdymu, susijusiuose su Rusijos prezidento ... Putino apsilankymu Kryme, matome įprastą atvirą bandymą paveikti mūsų vidaus politikos situaciją prieš būsimus rinkimus. Jokie tokie dalykai Vašingtonui neišeis“, – pareiškė Rusijos ambasada.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vadakste

Manau , kad ne Ukrainai reikalingas tas Krymas , o Amerikai , kad butu laisvas prejimas Amerikos laivynui Juodaja jura. Mazai amerikoniukams dar vandenynu , juru, mariu. Ir is vis ko reikia Amerikai is tos Ukrainos , tik nebent paverst karo poligonais Ukrainos zemes. Jau viena karine bazike statosi.Ukrainos valdzia griauna savo ekonomika , tik nezinia kaip gyvens tokia daugmilijonine valstybe zmoniu , tai neben tures emigruoti po platuji pasaul, prie ko dabar ir einama..

šiaip

girto zuikio sapalionės

nepraeis

nei 5metai ir amerika kitaip ciulbes , beda ir is rytu ir is vakaru abu nenuspejami,o tai nieko gero nezada.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS