JAV tiriant Rusijos kišimąsi į prezidento rinkimus – pirmieji kaltinimai | KaunoDiena.lt

JAV TIRIANT RUSIJOS KIŠIMĄSI Į PREZIDENTO RINKIMUS – PIRMIEJI KALTINIMAI

  • 4

Vašingtono didžioji žiuri penktadienį patvirtino pirmuosius kaltinimus, iškeltus nepriklausomo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) vadovaujamo tyrimo dėl įtariamo Rusijos kišimosi į pernai vykusius JAV prezidento rinkimus, pranešė televizija CNN, remdamasi informuotais šaltiniais.

Šių kaltinimų detalės dar nėra aiškios, bet jų patvirtinimas žymi svarbų žingsnį didelio masto tyrime dėl potencialių ryšių tarp prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) rinkimų kampanijos ir Maskvos pastangų paveikti 2016 metų Amerikos rinkimų rezultatus.

Federalinis teisėjas nurodė šių kaltinimų neviešinti, nurodė CNN. Pranešime sakoma, kad asmenys, kuriems iškelti kaltinimai, gali būti sulaikyti jau pirmadienį.

Kai buvo apie tai užklausti naujienų agentūros AFP, tiek R. Muellerio biuras, tiek JAV Teisingumo departamentas atsisakė komentuoti CNN pranešimą.

Buvęs Federalinio tyrimų biuro direktorius R. Muelleris gegužę buvo paskirtas vadovauti vienam iš keleto tyrimų dėl numanomo Rusijos kišimosi – tuojau po netikėto D. Trumpo sprendimo atstatydinti tuometį FTB direktorių Jamesą Comey (Džeimsą Komį).

Faktas, kad potencialų Rusijos kišimąsi R. Muelleris pavedė nagrinėti federalinei didžiajai žiuri, laikomas žingsniu baudžiamųjų kaltinimų iškėlimo link.

Pats D. Trumpas nėra kaltinamas kokiais nors nusižengimais. Vis dėlto, kaip pranešama, tyrėjai domisi jo ūmiu sprendimu atleisti J. Comey, taip pat per rinkimų kampaniją įvykusiu prezidento vyriausiojo sūnaus susitikimu su viena Kremliui artima rusų teisininke bei D. Trumpo susitikimais su Rusijos pareigūnais Baltuosiuose rūmuose.

Be to, R. Muellerio komanda aiškinasi buvusio D. Trumpo rinkimų kampanijos vadovo Paulo Manaforto (Polo Manaforto) ir buvusio prezidento nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flyno (Maiklo Flino) lobistinę veiklą veikėjų užsienyje naudai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nebukit

avinais jukzydai labiau suinteresuoti tos /koses/ virimu kad apsigint nuo musulmonu ir ko gero czv sedi savas mosad /ateivis/ ir ne 1 tuo labiau kad ir viduje neramu ir sudaro palankias salygas veiklai nes ir bankai ju zinioje juk tai kapitalizmas kur pinigai visagaliai bet mes dar neprate tai suprast o kas suprato tai mus iki siol mulkina....

šiaip

straipsnis tai pasenęs,Klinton kaltinama šmeižtu,kur iam jau prieš pusmetį ruošėsi,Klinton jau 2 dienos,kaityli,Trampas pakomentavo jau,visi laikraščiai,TV apie tai komentuoja,pradėti tyrimai,visa tai paskelbė anonimas iš jų štabo,su visais dokumentais,,,

Algis

Kas raso situos straipsnius? Taigi nebe Trumpas, o pati H. Clinton itariama tais rysiais. O paciu irodymu nebuvimas ir nulemia tai, kad iki siol nieko konkretaus negali pateikti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS