Jėzaus plakatas kaitina aistras: vieni kaltina išniekinimu, kiti svaido nešvankias pastabas | KaunoDiena.lt

JĖZAUS PLAKATAS KAITINA AISTRAS: VIENI KALTINA IŠNIEKINIMU, KITI SVAIDO NEŠVANKIAS PASTABAS

  • 13

Religingoje Ispanijoje aistras kelia... Jėzus. Ginčus įplieskė artėjančioms Velykoms skirtas plakatas, kuriame vaizduojamas gundantis, gražus, jaunas vyras.

Sevilijos menininko kūrinyje Jėzus be erškėčių vainiko, veido nesurakinusi kančia, o žaizdos vos matosi. Atvaizdas – jauno, patrauklaus vyro. Net ant strėnų provokuojančiai laikosi audeklo gabalas.

„Nėra nieko revoliucingo. Tik šiuolaikiškumo. O detalės tokios, kokios sakraliniame mene buvo jau septynis šimtmečius. Nesuprantu, kas gali nepatikti“, – sakė menininkas Salustiano García Cruz.

Vieni svaido nešvankias pastabas, kiti tai vadina Jėzaus Kristaus, kaip žmonijos Atpirkėjo, išniekinimu. Bet šį plakatą patvirtino Brolijų taryba, kuri ir organizuoja Didžiosios savaitės procesijas prieš Velykas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Klausiau: ir kaip? Pasakykite ką nors. O jie sakė: „Negalime, užliejo emocijos“. Jiems patiko. Tiesą sakant, vienas net pasakė, kad menas kviečia melstis. Vadinasi, mano misija atlikta“, – įsitikinęs S. García Cruz.

Nesuprantu, kas gali nepatikti.

Audringos šlovės spinduliuose maudosi ir menininko sūnus, kuris pozavo kaip modelis.

„Man gerai, gaunu daug mielų žinučių. Ginčijamasi esą modelis pernelyg išvaizdus, Kristus itin patrauklus, tai manęs negali žeisti“, – kalbėjo menininko sūnus ir modelis Horacio Cruz.

Ir Sevilijos meras problemos nemato. Pasak jo, ginčas „dirbtinai pučiamas“, bet jau tūkstančiai ispanų pasirašė peticiją, siekiama Jėzaus plakatą pašalinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Kolūkio meras

Ar reiktų piktintis jei toks dailininkas vaitkus nutapytų tokį pavekslą.

Geltonoji spauda

Tarybinė klsipėda neturi daugiau apie ką rašyti

ALGIRDAS.

PAŽIŪRĖKIT KĄ IŠDARINĖJA KUNIGAI , JIEMS IR MORČIAUS NEREIKIA .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS