JT baiminasi humanitarinės katastrofos, jei Izraelis puls Rafą | KaunoDiena.lt

JT BAIMINASI HUMANITARINĖS KATASTROFOS, JEI IZRAELIS PULS RAFĄ

Po pranešimų, kad Izraelis ketina pradėti karinę operaciją Rafoje Gazos Ruožo pietuose, JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas įspėjo dėl humanitarinės katastrofos ir padarinių visam regionui.

„Pusė Gazos Ruožo gyventojų šiuo metu spaudžiasi Rafoje ir neturi kur trauktis. Pranešimai, kad Izraelio kariuomenė dabar ketina pulti Rafą, kelia nerimą, – rašė A. Guterresas ketvirtadienį tinkle „X“. – Tokia operacija dar labiau pagilintų humanitarinį košmarą ir gali turėti nenuspėjamų pasekmių visame regionui“.

Izraelio vyriausybė yra paskelbusi, kad pradės puolimą Rafohe pasienyje su Egiptu. Prieš karą šiame mieste gyveno apie 200 tūkst. žmonių, o dabar jų čia jau yra daugiau kaip milijonas. Į Rafą jie pasitraukė bėgdami nuo mūšių kitose Gazos Ruožo dalyse. Egiptas baiminasi, kad karinė operacija Rafoje gali sukelti palestiniečių srautą į Egipto Sinajaus pusiasalį.

Pasak laikraščio „The Times of Israel“, ginkluotosios pajėgos ketvirtadienį jau rengė antskrydžius prieš taikinius Rafoje. Be to, tankai apšaudė miesto rytinę dalį.

Dėl didelio pabėgėlių skaičiaus ir JAV vyriausybė įspėjo dėl intensyvaus puolimo. „Manome, kad karinė operacija šiuo metu būtų katastrofa šiems žmonėms, – ketvirtadienį sakė Nacionalinės Saugumo Tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is. – Mes to neremiame“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Lauk žydus iš Lietuvos

klumpė

Idomu, kodel ju broliai egiptieciai nesuteikia jiems humanitarine pagalba? Matyt, A-Sisi puikiai zino ju prigimti...

60 milijardų Ukrainai

JT kartu su respublikonais tegul eina putleriui kojinių plauti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS