JT: Ispanija aplenkė Italiją pagal jūra atvykstančių migrantų skaičių | KaunoDiena.lt

JT: ISPANIJA APLENKĖ ITALIJĄ PAGAL JŪRA ATVYKSTANČIŲ MIGRANTŲ SKAIČIŲ

  • 6

Į Ispaniją laivais atplaukiančių migrantų skaičius auga ir jau viršijo Italiją per Viduržemio jūrą pasiekiančių pabėgėlių skaičių, antradienį pranešė Jungtinės Tautos.

Nuo šių metų pradžios per Viduržemio jūrą Europą pasiekė 50 872 migrantai – daugiau nei dvigubai mažiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį, skelbia Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).

Tačiau nors bendras šią pavojingą kelionę pasirenkančių migrantų skaičius gerokai sumažėjo, Ispanijos pakrantę pasiekiančių atvykėlių padaugėjo beveik trigubai, nurodo IOM.

„Kaip jau prognozavome ne vieną savaitę, migrantų iš Afrikos ir žmonių, per Afriką bandančių patekti į Europą, populiariausiu maršrutu tapo Ispanija“, – sakė organizacijos atstovas Joelis Millmanas (Džoelis Milmanas) žurnalistams Ženevoje.

Pasak jo, Ispanija „praėjusį savaitgalį šiuo atžvilgiu jau aplenkė Italiją“.

Iš viso nuo sausio mėnesio į Ispaniją atvyko 18 061 migrantas, o pernai per tą patį laikotarpį – pusseptinto tūkstančio. Vien birželį buvo užregistruota beveik 10 tūkst. naujų atvykėlių.

Nuo šių metų pradžios Italija sulaukė 17 827 migrantų; pernai per tą patį laikotarpį jų buvo užregistruota 93 237.

Į Italiją atvykstančių migrantų smarkiai sumažėjo Romai pernai sudarius prieštaringai vertinamą susitarimą su Libija dėl žmonių grąžinimo.

Šį skaičių dar labiau sumažino į valdžią atėjusi nauja populistų vyriausybė. Praėjusį mėnesį ji paskelbė, kad Italijos uostai nebepriims nevyriausybinių organizacijų gelbėjimo laivų su migrantais.

Kelis humanitarinių organizacijų gelbėjimo laivus, kuriuos atsisakė priimti Italija, įsileido Ispanijos uostai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gintui

Visus skandinti

...

PATYS juos iš jūros išsigriebė, TE dabar patys jais ir rūpinas (na, rinktinius egzempliorius galima pasiųst tai Merkel).

Kaip

pasakė Trampas poniai Merkel ,,..jiepadarys didelę žalą jūsų kultūrai.."Manau, kad ir gyvenimo kokybei.///Greit galės ispanai pasėme už parankės savo priimtus pabėgėlius, eit per pasaulį išmaldos rinkt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS