Jungtinės Karalystės verslas palaiko Th. May „Brexit“ planą | KaunoDiena.lt

JUNGTINĖS KARALYSTĖS VERSLAS PALAIKO TH. MAY „BREXIT“ PLANĄ

  • 1

Didžiosios Britanijos verslas pasveikino Jungtinės Karalystės planą po „Brexit“ išlaikyti tvirtus ekonominius ryšius su Europos Sąjunga.

Šalies premjerės Theresos May planus palaiko britų verslo lyderiai, kuriems derybose su Bendrija stinga aiškumo. Dabar Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė susidūrė su krize ir susiskaldymu savo kabinete, tad jai jau tenka už sprendimus mokėti politinę kainą.

Kai kurių verslininkų teigimu, šalies vyriausybė juda „reikiama kryptimi“, o ateityje laisvosios prekybos susitarimai atsvertų prekybą Europoje. Kol kas toks laikas neatėjo. Siena su Airija - taip pat vis dar karšta tema.

Tokie svarbūs Europos gamintojai, kaip „Airbus“ ir BMW, įspėjo apie galimybę stabdyti savo investicijas Didžiojoje Britanijoje dėl su „Brexit“ susijusios nežinomybės.

Pirmadienio prekyboje akcijų rinkose svaras sustiprėjo, o britų „FTSE 100“ indeksas stiebėsi į viršų. Investuotojai palankiai sutiko žinią dėl galimo „minkštojo Brexit“ ir ne tokį kietą požiūrį į Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos skyrybas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ko

noret juk tai naujoji masonu paskirta /gelezine ledi /tecer/ ir tai buvo is anksto suplanuota dar nedarant suvienijimo o balsavo vien karaliskasis elitas neprileidus visuomenes ir ta pati buvo buka ir papirkta...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS