Aidahe ir Jutoje B. Sandersas užtikrintai įveikė H. Clinton | KaunoDiena.lt

AIDAHE IR JUTOJE B. SANDERSAS UŽTIKRINTAI ĮVEIKĖ H. CLINTON

  • 0

Vermonto senatorius Bernie Sandersas (Bernis Sandersas) tvirtai įveikė Hillary Clinton (Hilari Klinton) antradienio vakarą Aidahe ir Jutoje vykusiose demokratų bendruomenių sueigose, užtikrindamas savo kampanijai labai reikalingą postūmį ir siekdamas sutrikdyti savo varžovės pastangas tapti partijos kandidate kovoje dėl Baltųjų rūmų.

Iš 23 delegatų, kuriuos deleguoja Aidahas, B.Sandersas užsitikrino mažiausiai 17 delegatų paramą, palikdamas H.Clinton tenkintis mažiausiai 5 balsais.

Kiek anksčiau JAV televizijos paskelbė prognozes, kad B.Sandersas iškovojo itin svarią pergalę vakarinėje Jutos valstijoje, kur jis buvusią valstybės sekretorę aplenkė net 50 procentinių punktų.

Išplatintame pranešime B.Sandersas nurodė, kad „dvi pergales su dideliu atotrūkiu“ jam užtikrino „didžiulis rinkėjų aktyvumas“.

Vermonto senatorius pažymėjo, kad antradienio proveržis „suteikia man tikrumą, kad mes toliau laimėsime dideles pergales per ateinančias varžybas“.

Vis dėlto B.Sanderso sėkmė neatsveria pergalingo H.Clinton žygio, kuri antradienį jį įveikė Arizonoje, – didesnėje valstijoje, siunčiančioje daugiau delegatų į partijos nacionalinį suvažiavimą.

H.Clinton dabar yra užsitikrinusi 1 214 delegatų balsus, o B.Sandersą remia 899 delegatai.

Su vadinamaisiais superdelegatais buvusi valstybės sekretorė turi mažiausiai 1 681 delegato paramą, o už B.Sandersą balsuos 925 delegatai.

Norint laimėti Demokratų partijos pirminius rinkimus iš viso reikia užsitikrinti 2 383 delegatų paramą.

GALERIJA

  • Aidahe ir Jutoje B. Sandersas užtikrintai įveikė H. Clinton
  • Aidahe ir Jutoje B. Sandersas užtikrintai įveikė H. Clinton
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS