K. Lagerfeldo butas Paryžiuje parduotas už 10 mln. eurų | KaunoDiena.lt

K. LAGERFELDO BUTAS PARYŽIUJE PARDUOTAS UŽ 10 MLN. EURŲ

Futuristiniu stiliumi įrengtas mados dizainerio Karlo Lagerfeldo butas Paryžiuje antradienį aukcione parduotas už 10 mln. eurų, pranešė notaras.

Galutinė kaina (11,1 mln. eurų, įskaitant atlygį notarui) – maždaug dvigubai didesnė už pradinę, kuri buvo 5,3 mln. eurų. Duomenų apie pirkėją nepateikta.

Iš trijų kambarių apartamentų, esančių 17 amžiaus pastate Voltero krantinėje, atsiveria vaizdas į Senos upę ir Luvro muziejų.

Pasak notaro, 260 kv. metrų ploto bute yra 50 kv. metrų ploto drabužinė, o K. Lagerfeldas jį visiškai pertvarkė „futuristiniu stiliumi su betoninėmis grindimis ir sendinto stiklo sekcijomis“.

Vokietijoje gimęs K. Lagerfeldas, kurio įspūdingi „Chanel“, „Fendi“ ir jo paties prekės ženklo kūriniai bei renginiai padarė didžiulę įtaką mados pasauliui, čia gyveno maždaug 10 metų iki pat savo mirties 2019 metų vasarį.

Dabar jo biuras ir biblioteka yra atviri visuomenei kaip knygynas ir renginių erdvė Paryžiaus Lotynų kvartale.

Birželį per „Disney+“ kanalą turėtų pasirodyti serialas apie jo gyvenimą „Becoming Karl Lagerfeld“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliks Danielis Bruhlis.

Anksčiau šį mėnesį duodamas interviu AFP D. Bruhlis sakė, kad stengėsi pamėgdžioti K. Lagerfeldo ekstremalų estetinį skonį.

„Aš stengiausi iš visų jėgų... bet tie baldai, plakatai, nuotraukos, paveikslai, knygos... būti tokiu estetikos perfekcionistu yra kažkas, kam aš visiškai pritariu, bet akivaizdu, kad man iki jo kaip iki mėnulio“, – sakė D. Bruhlis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS