K. Sobčak pakviesta į JAV dalyvauti nacionaliniuose maldos pusryčiuose | KaunoDiena.lt

K. SOBČAK PAKVIESTA Į JAV DALYVAUTI NACIONALINIUOSE MALDOS PUSRYČIUOSE

  • 2

Kandidatė į Rusijos prezidentus, žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Ksenija Sobčiak pakviesta vasario 1 dieną Jungtinėse Valstijose dalyvauti nacionaliniuose maldos pusryčiuose, kuriuose tradiciškai apsilanko ir šalies prezidentas.

Kaip sakė K. Sobčiak atstovė spaudai Ksenija Čiudinova, kandidatė į prezidentus dalyvaus maldos pusryčiuose, jeigu leis jos darbotvarkė.

„Galbūt Ksenija sudalyvaus šiame renginyje. Mus pakvietė, tačiau jos darbotvarkė labai įtempta. Jei pavyks, ji dalyvaus“, – sakė K. Čiudinova trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jos, K. Sobčiak Jungtinėse Valstijose viešės nepilnas tris dienas, per kurias jai teks pasakyti ne vieną kalbą ir surengti virtinę susitikimų.

Kiek anksčiau Rusijos parlamento žemųjų rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas pranešė, kad Kongreso kvietimu trijų Valstybės Dūmos komitetų vadovai – Andrejus Makarovas (Biudžeto ir mokesčių komitetas), Anatolijus Aksakovas (Finansų rinkos komitetas) ir Viačeslavas Nikonovas (Švietimo ir mokslo komitetas) – vyks į JAV dalyvauti virtinėje renginių kartu su savo kolegomis kongresmenais.

Sprendimą dėl šių deputatų komandiruotės į Vašingtoną priėmė Valstybės Dūmos Taryba.

„Mūsų kolegos dalyvaus nacionaliniuose maldos pusryčiuose, kuriuose tradiciškai apsilanko ir JAV prezidentas, taip pat daug žymių politikų“, – „Interfax“ sakė vienas iš Dūmos Tarybos narių.

Jis papasakojo, jog tai bus jau 66-ieji maldos pusryčiai – būtent tiek metų jie kasmet rengiami pirmąjį vasario ketvirtadienį.

Pasak Dūmos Tarybos nario, visi maldos pusryčių dalyviai gauna asmeninius kvietimus iš specialios jungtinės Atstovų Rūmų ir Senato komisijos.

„Šie pusryčiai – puiki proga neformalioje aplinkoje su tau įdomiais žmonėmis aptarti svarbias problemas“, – sakė jis.

Pusryčius organizuoja Kongresas kartu su krikščioniška organizacija „The Fellowship“. Į juos kviečiami verslo, politikos, visuomenės ir Bažnyčios atstovai – iš viso apie 3 tūkst. žmonių iš kelių dešimčių valstybių.

Šįmet Rusijos delegaciją turėtų sudaryti apie 70 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

PPK

Na jei nuvažiuos pas pindosus, tai sau toki MINUSA užsides Rusijos žmoniu akivaizdoje. Jau geriau instruksijas gautu slaptam bute kokiam nors Tambove

va va butent ten Sobciak ir

tu 70 rusijos isdaviku vieta ,amerikos maldos namuose gaut naujas instrukcijas kaip sukelt pilietiny kara rusijoj....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS