Kanados premjeras: D. Trumpo pasiteisinimas, kad muitai susiję su saugumu – juokingas | KaunoDiena.lt

KANADOS PREMJERAS: D. TRUMPO PASITEISINIMAS, KAD MUITAI SUSIJĘ SU SAUGUMU – JUOKINGAS

  • 2

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) ketvirtadienį „juokingu“ pavadino JAV prezidento pasiteisinimą, kad Vašingtonas įvedė muitus metalų importui iš valstybių sąjungininkų dėl nacionalinio saugumo priežasčių.

Tokį pareiškimą jis padarė per pasitarimą su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu), su kuriuo Kanados premjeras pasiekė bendrą poziciją dėl prekybos, artėjant Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimui.

Abu lyderiai, susitikę Otavoje ir vėliau išvykę į Kvebeką, kur penktadienį prasidės dvi dienas truksiantis didžiausių pramoninių demokratinių šalių vadovų susitikimas, pareiškė, kad muitai plieno ir aliuminio importui pakenks ir amerikiečių darbininkams.

„Pareiškimas, kad Kanada ir Prancūzija... gali kelti grėsmę Amerikos nacionaliniam saugumui, yra juokingas, nes jau ilgą laiką esame geriausi sąjungininkai, kuriuos tik turėjo Vašingtonas“, – kalbėjo J. Trudeau per bendrą spaudos konferenciją su E. Macronu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taigi

specialiai buvo isrinkta marionete /klounas/ kad galima butu istempti laika /kazkieno/ svarbesniems /kazkam/dalykams.....

Juzė

O pas mus ne kitaip? Jei tik kas-tuoj grėsmės, tuoj saugumui gręsia, tuoj rusai puls. Balabaikos visi tie politikieriai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS