Karą Kyjive neigiantis Slovakijos premjeras atvyko į Ukrainą | KaunoDiena.lt

KARĄ KYJIVE NEIGIANTIS SLOVAKIJOS PREMJERAS ATVYKO Į UKRAINĄ

  • 0

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico (Robertas Ficas), išvakarėse neigęs, kad Kyjivas yra atakuojamas, trečiadienį atvyko į Užhorodą Ukrainoje netoli abiejų šalių sienos ir susitiko su ukrainiečių ministru pirmininku Denysu Šmyhaliu.

Ukrainos premjeras sakė, kad susitikimo darbotvarkėje – dvišaliai santykiai ir parama Europos iniciatyvoms.

„Tikimės konstruktyvaus ir praktiško dialogo“, – parašė jis socialiniame tinkle „Telegram“.

Vizito išvakarėse R. Fico neigė, kad Kyjivas yra atakuojamas, nors per naują Rusijos smūgių Ukrainai ir jos sostinei bangą žuvo 18 žmonių.

Slovakų premjeras yra išsakęs virtinę komentarų, apkartinusių Slovakijos ir jos kaimynės Ukrainos santykius. Anksčiau jis reiškė abejones dėl Ukrainos suverenumo ir ragino ieškoti kompromiso su Rusija.

Antradienį reporterių paklaustas, kodėl susitikimas su D. Šmyhaliu vyks ne Kyjive, R. Fico tvirtino, kad tai neturi nieko bendra su saugumo problemomis dėl Rusijos invazijos.

„Kodėl man vykti į Kyjivą, kai galiu susitikti su Ukrainos ministru pirmininku Užhorode? Nematau skirtumo, – sakė jis. – Ar tikrai galvojate, kad Kyjive vyksta karas? Jūs nerimtai. Tai nuvykite ten ir pamatysite, kad tame mieste vyksta normalus gyvenimas, absoliučiai normalus gyvenimas.“

Antradienį Rusija vėl surengė masinę raketų ataką prieš Ukrainos miestus, įskaitant Kyjivą. Per šiuos oro smūgius žuvo 18 žmonių, o dar daugiau kaip šimtas buvo sužeisti.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko sakė, kad per ataką Kyjivo centriniuose rajonuose užsidegė namų ir automobilių, buvo sužeista 20 žmonių.

R. Fico dažnai pasisako prieš tolesnę karinę pagalbą Ukrainai ir nepritaria sankcijoms Rusijai.

Pasak jo, reiktų daryti viską, kad kovos būtų sustabdytos. „Tačiau to nesustabdysi siųsdamas ten daugiau vagonų su ginklais“, – pareiškė jis.

Gairės: Slovakijos ministras pirmininkas, Robertas Fico, atvyko į Ukrainą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS