Katare uždrausta rodyti filmą apie lytį pakeitusį menininką | KaunoDiena.lt

KATARE UŽDRAUSTA RODYTI FILMĄ APIE LYTĮ PAKEITUSĮ MENININKĄ

  • 1

Kataro kino teatruose uždrausta rodyti filmą „Danų mergina“ (The Danish Girl), kuris pasakoja apie vieną pirmųjų pasaulyje lytį pakeitusį menininką ir kuriame vaidina „Oskaru“ apdovanotas aktorius Eddie Redmayne'as (Edis Redmeinas), pirmadienį pranešė pareigūnai.

Taip nuspręsta, internete pasirodžius kritikai dėl šį mėnesį kai kuriuose Dohos kino teatruose pradėtos rodyti juostos „bedieviškumo“.

„Norime jus informuoti, kad mes susisiekėme su atitinkama administracija ir danų filmas nuo šiol nebus rodomas kino teatruose“, – paskelbė Kataro kultūros ministerija socialiniame tinkle „Twitter“.

„Ačiū už jūsų neblėstantį budrumą“, - priduriama jame.

Juostos, kuri iš dalies yra paremta dviejų trečiojo dešimtmečio danų tapytojų gyvenimu, premjera Katare įvyko praėjusį ketvirtadienį.

Vienas pavardės nenorėjęs skelbti Dohos kino darbuotojas sakė, kad pareigūnai pirmadienį liepė išimti filmą iš repertuaro, ir tai buvo padaryta nedelsiant.

E.Redmayne'as, kuriam pernai buvo įteiktas „Oskaras“ už vaidmenį juostoje „Visko teorija“ (The Theory of Everything), šioje juostoje vaidina vieną pirmųjų translyčių moterų Lili Ebę.

Tačiau juosta sukėlė kai kurių kino mėgėjų pasipiktinimą.

Svetainė „Doha News“ paskelbė, kad kai kurie žiūrovai socialiniuose tinkluose piktinosi, jog šis filmas yra rodomas Katare. O vieną žiūrovų įskaudino net reklaminis šios juostos filmukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

f720p

o ne,mane u=tat skaudina 50 shades of grey.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS