Kijevas keičia karinės operacijos Rytų Ukrainoje formatą | KaunoDiena.lt

KIJEVAS KEIČIA KARINĖS OPERACIJOS RYTŲ UKRAINOJE FORMATĄ

  • 8

Po ketverių metų Ukraina keičia karinės operacijos prieš prorusiškus separatistus Donbase mandatą. „Mes dabar pradedame karinę operaciją, vadovaują Ukrainos ginkluotųjų pajėgų“, – pirmadienį pareiškė prezidentas Petro Porošenka.

Iki šiol vadinamajai antiteroristinei operacijai nuo 2014-ųjų vadovavo Ukrainos saugumo tarnyba (SBU). Vis dėlto kariuomenė pastaruoju metu perėmė vis daugiau vadovavimo funkcijų.

P. Porošenka, be to, pabrėžė: „Rusijos agresijos atrėmimas bus visiškai baigtas tik tuomet, kai bus išlaisvintas paskutinis Ukrainos žemės lopinėlis“. Čia turimas omenyje ir Rusijos aneksuotas Krymo pusiasalis. Tačiau „Donbaso išlaisvinimas“ esą turi vykti politiniu ir diplomatiniu keliu.

Rytų Ukrainoje Rusijos remiami separatistai nuo 2014 metų kovoja su ukrainiečių kariais. Jungtinių Tautų (JT) duomenimi, nuo tada žuvo daugiau kaip 10 000 žmonių.

Sausį vadovybė Kijeve priėmė ginčytiną įstatymą dėl Donbaso reintegracijos į Ukrainą. Jis reguliuoja kariuomenės panaudojimą ir suteikia jai daugiau galių. Separatistų teritorijos, be to, laikomos okupuotomis Rusijos. Prieš tai kritikuota, kad daug įstatymo nuostatų prieštarauja Minsko taikos planui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Babunė

Labai patiko tas pirmas komentaras - , na kai tas rusas pirstelės", dujų užteks ne tik Ukrainai, bet ir Vokietijai. Ar taip suprast, tamstelės, proto protrūkiui?

Taip

Putino pakalikas tas bailys ,,anonimas,,.

asd

šaunuoliai ukrainiečiai.Vatnikai keiskitės sauskelnes,dvokia .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS