M. Saakašvilis išskraidintas į Lenkiją | KaunoDiena.lt

M. SAAKAŠVILIS IŠSKRAIDINTAS Į LENKIJĄ

  • 9

Partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“, buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilusis užsakytu reisu išskrido iš Ukrainos į Lenkiją apie 16 val. Kijevo (ir Lietuvos) laiku pirmadienį, pranešė tinklalapis tsn.ua, remdamasis savo šaltiniais.

„Tai ne deportacija, o readmisija – nelegalo sugrąžinimas į šalį, iš kurios jis nelegaliai atvyko“, – rašoma jame.

Ukrainos prezidento patarėjas ir gynybos ministro padėjėjas Jurijus Birukovas patvirtino, kad M. Saakašvilis išvyko iš šalies. „Išskrido“, – parašė jis pirmadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Sulaikytas Kijeve

M. Saakašvilis pirmadienį buvo sulaikytas vyrų kamufliažinėmis uniformomis vienoje Kijevo įstaigų, sakė jo bendražygis Davidas Sakvarelidzė.

„Suėmė Michailą...“, – parašė jis savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienį, perleidęs septynių sekundžių vaizdo įrašą iš M. Saakašvilio paskyros.

„Michailą Saakašvilį sulaikė restorane „Suluguni“: trys „busai“ „Volkswagen“, numeriai AA...“, – kiek vėliau pridūrė D. Sakvarelidzė.

„Saakašvilį sulaikė žmonės GPSU striukes vilkėję žmonės“, – taip pat feisbuke parašė žurnalo „Forbes Ukraina“ vyriausiasis redaktorius Volodymyras Fedorinas , turėdamas omenyje Ukrainos valstybės pasienio tarnybą (GPSU). Komentaruose jis dar paaiškino, kad M Saakašvilis buvo sulaikytas restorane „Suluguni“ Muziejaus skersgatvyje 10, Kijevo centre. Toje gatvėje yra ir partijos „Michailo Saakašvilio naujųjų jėgų judėjimas“ būstinė.

Praėjusią savaitę generalinis prokuroras Jurijus Lucenka minėjo kelis M. Saakašvilio bylos sprendimo būdus: vienas jų – deportavimas į Lenkiją, nes iš jos jis nelegaliai atvyko į Ukrainą, kitas – išduoti Tbilisiui, mat Gruzijoje jis kaltinamas piktybiniu savo įgaliojimų viršijimu, kai buvo prezidentas.

Generalinis prokuroras taip pat sakė, kad yra variantų dėl savanoriško M. Saakašvilio sugrįžimo į bet kurią jo pasirinktą šalį, pavyzdžiui, Nyderlandus, kur gyvena jo šeima, arba savanoriškos ar prievartinės deportacijos į kurią nors jo pasirinktą šalį.

Sugrąžintas kaip ES pilietės sutuoktinis

M. Saakašvilis sugrąžintas į Lenkijos teritoriją pagal Ukrainos valstybinės migracijos tarnybos pareiškimą dėl readmisijos, pranešė Lenkijos pasienio tarnyba.

„Pasienio tarnyba praneša, kad 2018 metų vasario 12 d. ponas Michailas Saakašvilis buvo priimtas į Lenkijos Respublikos teritoriją. Jo priėmimo pagrindas – pareiškimas dėl readmisijos, kurį pateikė Ukrainos nacionalinė migracijos tarnyba pasienio tarnybos viršininkui“, – sakoma Lenkijos pasienio tarnybos svetainėje.

Šioje tarnyboje atkreipė dėmesį į tai, kad M. Saakašvilis yra Europos Sąjungos valstybės pilietės sutuoktinis, todėl „ukrainiečių prašymas buvo patenkintas“.

M.Saakašvilis yra Nyderlandų pilietės Sandros Roelofs (Sandros Rulofs), su kuria susipažino 1993 metais Strasbūre, sutuoktinis. Pora augina du sūnus.

J.Tymošenko: tai susidorojimas

Ukrainos partijos „Batkyvščyna“ („Tėvynė“) lyderė Julija Tymošenko „susidorojimu“ pavadino buvusio Gruzijos prezidento ir partijos „Naujųjų jėgų judėjimas“ lyderio sulaikymą pirmadienį Kijeve.

„Petro Aleksejevičiau (Porošenka), apsivilkote jums tinkantį fraką ir išvažiavote į Vienos pokylį, laikydamas save pasaulio elito dalimi. Tačiau padarykite viską, kad po jūsų fraku iš esmės neplaktų neteisingo žmogaus širdis“, – parašė J. Tymošenko savo kreipimesi į Ukrainos prezidentą, kurį paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Opozicinės partijos lyderė paragino prezidentą nedelsiant išlaisvinti M. Saakašvilį ir „palikti jo šeimą ramybėje“.

Pasak J. Tymošenko, M. Saakašvilis buvo sulaikytas P. Porošenkos nurodymu.

„Atsižvelgiant į tai, kad jus ir Ukrainą laiko viena visuma, negriaukite bendražmogiškų vertybių ir nežeminkite Ukrainos susidorodami su jos draugu Gruzijos prezidentu Michailu Saakašviliu“,– raginama J. Tymošenko pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

bu ė ES

tai gi juo ieško

...

Tai dabar laukti revoliucijos Lenkijoje?.. - ach vis dar gyva ta gruzinų Stalino dvasia :/

Gidas

Šaunuolis Saakašvilis!! Tikiuosi,kad nepasiduos ir padarys tvarka Ukrainoje taip kaip padare Gruzijoje!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS