Kokią Europos ir JAV santykių strategiją išdėstė Vokietijos diplomatijos vadovas? | KaunoDiena.lt

KOKIĄ EUROPOS IR JAV SANTYKIŲ STRATEGIJĄ IŠDĖSTĖ VOKIETIJOS DIPLOMATIJOS VADOVAS?

  • 0

Vokietijos užsienio reikalų ministras trečiadienį išdėstė pasiūlymus kurti „subalansuotą partnerystę“ su Jungtinėmis Valstijomis, įskaitant nuo Amerikos nepriklausomų mokėjimų kanalų sukūrimą.

Trečiadienį verslo dienraštyje „Handelsblatt“ paskelbtame straipsnyje diplomatijos vadovas Heiko Maasas (Heikas Masas) pabrėžė numatantis „subalansuotą mūsų atsakomybės dalį“ ir pridūrė, kad Europa turėtų veikti kaip „atsvara, kai JAV peržengia raudonas linijas“.

H. Maasas sako, kad į valdžią atėjus JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) Amerika ir Europa atitolo viena nuo kitos. Jis taip pat kritikuoja neseniai priimtus Vašingono sprendimus, įskaitant D. Trumpo pasirinkimą pasitraukti iš tarptautinės sutarties dėl Irano branduolinės programos, ir sako, kad yra teisinga ginti Europos įmones nuo naujų JAV sankcijų.

Ministras rašo, kad yra privalu „stiprinti Europos autonomiją“ sukuriant nuo JAV nepriklausomus mokėjimų kanalus, įkuriant Europos valiutos fondą ir nepriklausomą SWIFT pervedimų sistemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS