Kremliaus atstovas „antimi“ vadina spėliojimus apie planus įvesti karo padėtį | KaunoDiena.lt

KREMLIAUS ATSTOVAS „ANTIMI“ VADINA SPĖLIOJIMUS APIE PLANUS ĮVESTI KARO PADĖTĮ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį kalbėsis su Nacionalinės saugumo tarybos Maskvoje atstovais. „Mes tai rodysime per televiziją“, – vidudienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

Tikėtina, kad V. Putinas užsimins ir apie Ukrainoje kritusius rusų karius, sakė D. Peskovas. Oficialiais duomenimis, nuo Rusijos invazijos į Ukrainą prieš savaitę žuvo 498 rusai. Ukraina tuo tarpu kalba apie beveik 9 000 nukautų rusų. Duomenų nepriklausomai patvirtinti nėra galimybių.

Paklaustas apie žiniasklaidos pranešimus, kuriuose spėliojama apie galimai planuojamą karo padėties įvedimą Rusijoje, V. Putino atstovas pabrėžė: „Ne, tai antis“. Jo pasiteirauta ir apie gandus, kad karinei tarnybai tinkamo amžiaus vyrams nuo kito antradienio bus uždrausta išvykti iš Rusijos. „Visa tai sklando socialiniuose tinkluose ir taip toliau, visa tai grynai antis“, – tikino jis.

Baimindamiesi galimos visuotinės mobilizacijos karui su Ukraina, daug jaunų vyrų teigė, kad geriau paliks šalį. Jie esą nori užsienyje palaukti, kol baigsis karas.

Per nesankcionuotus protestus prieš karą praėjusiomis dienomis Rusijoje sulaikyta tūkstančiai žmonių.

Gairės: Dmitrijus Peskovas, karo padėtis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS