A. Navalno sąjungininkas areštuotas dėl tviterio žinutės | KaunoDiena.lt

A. NAVALNO SĄJUNGININKAS AREŠTUOTAS DĖL TVITERIO ŽINUTĖS

  • 0

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno sąjungininkui antradienį buvo paskirtas 10 parų areštas dėl socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtos žinutės, raginusios dalyvauti praėjusį mėnesį rengtame nesancionuotame mitinge.

Maskvos teismas vėlyvą antradienį pripažino Romaną Rubanovą kaltu organizavus nesankcionuotą mitingą ir skyrė jam 10 parų arešto bausmę policijos areštinėje, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jo advokatas Ivanas Ždanovas.

Kaip skelbiama teismo nuosprendyje, A. Navalno Kovos su korupcija fondo (FBK) vadovas R. Rubanovas tviteruje pasidalijo nuoroda į Kremliaus kritiko vaizdo įrašą pavadinimu „Pirmas žingsnis pergalės link“. Jame A. Navalnas kvietė rusus į protesto mitingą „Rinkėjų streikas“, vykusį sausio 28-ąją.

Žinomiausiam Kremliaus kritikui A. Navalnui pareigūnai neleido balotiruotis kovą vyksiančiuose prezidento rinkimuose dėl teistumo korupcijos byloje, kurią šis opozicijos lyderis laiko politiškai motyvuota.

Dabar jis ragina rusų rinkėjus boikotuoti rinkimus.

Daugybė A. Navalno bendražygių buvo patraukti administracinėn atsakomybėn dėl panašių nusižengimų. Anksčiau šį mėnesį Rusijos teismas už protesto taisyklių pažeidimus paskyrė A. Navalno kampanijos atstovui spaudai Ruslanui Šavedinovui aštuonias dienas, o darbuotojai Kirai Jarmyš – penkias dienas arešto.

Rusijos opozicionieriaus inicijuotus protestus jo bendražygiai internete viešino būdami Lietuvoje.

Praėjusią savaitę Rusijos ryšių priežiūros agentūra „Roskomnadzor“ įtraukė A. Navalno interneto svetainę į šalies teritorijoje draudžiamų tinklalapių sąrašą. Jame jis publikuoja savo tyrimus apie įtakingų politikų korupciją ir raginimus boikotuoti kovo 18-ąją vyksiančius rinkimus.

A. Navalno kampanijos vadovas Leonidas Volkovas antradienį tviteryje parašė, kad opozicionieriaus komandos nariai kartu paėmus už grotų jau praleido 2 433 dienas ir sumokėjo 13,4 mln. rublių (per 192 tūkst. eurų) baudų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS