Kremlius kategoriškas: kompensancijų už okupaciją Baltijos šalims nesvarstys | KaunoDiena.lt

KREMLIUS KATEGORIŠKAS: KOMPENSANCIJŲ UŽ OKUPACIJĄ BALTIJOS ŠALIMS NESVARSTYS

  • 11

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas trečiadienį pavadino nekorektišku klausimą apie potencialias kompensacijas Lietuvai, Latvijai ir Estijai už žalą, padarytą per sovietų okupaciją, ir priminė apie tariamą SSRS indėlį į Baltijos šalių ekonomiką.

„Tai labai sena tema ir, sakykim, karštakošiai jau seniai kelia šį klausimą. Tikriausiai nieko nauja čia nėra. Pirma, mes apskritai nesutinkame su terminu „sovietų okupacija“. Antra, nesutinkame, kad galima kalbėti apie kokias nors kompensacijas“, – žurnalistams nurodė D. Peskovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad „nereikėtų pamiršti indėlio, įnešto į infrastruktūrinę, ekonominę ir socialinę (Baltijos šalių) raidą“ SSRS laikais.

Tuo tarpu Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis pavadino Talino ir Rygos reikalavimus išmokėti kompensaciją "beviltiškais ir beprasmiais".

Federacijos Tarybos užsienio reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas savo ruožtu pareiškė, kad Rusija nei moraline, nei juridine prasme negali būti laikoma atsakinga už sovietų valdžios veiksmus.

Estijos ir Latvijos teisingumo ministrai antradienį savo pareiškime pabrėžė, kad svarbu neužmiršti sovietų okupacijos aukų ir paragino išnagrinėti galimybes priteisti kompensacijas iš Rusijos Federacijos kaip iš SSRS teisių perėmėjos.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

>> pilietis

durnelis ir čia pasižymėjo , tiesos skleidėjas :D

Pilietis

Ruskyne minimumas 150 eurų per mėnesį, tas ištiželis putinas nesugeba net paprastiems rusams sumokėti, kur čia iš jo daugiau tikėsies. Banditai nesigaili savo nusikaltimų.

uz

uz mazeikiu naftos imone... mokes lietuviai rusams. uz mokyklas ... mokes lietuviai rusams. uz kelius ... mokes lietuviai rusams. uz namus... mokes lietuviai rusams. (po 65 metu pradejo irti ir reikes kreiptis i tarptautini teisma, kad rusai renovuotu.) uz itaka smegenims (uz ju cementavima)... mokes rusai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS