Kremlius: sankcijomis „Nord Stream 2“ projektui būtų pažeista tarptautinė teisė | KaunoDiena.lt

KREMLIUS: SANKCIJOMIS „NORD STREAM 2“ PROJEKTUI BŪTŲ PAŽEISTA TARPTAUTINĖ TEISĖ

  • 2

Jungtinės Valstijos, pritaikydamos sankcijas Rusijos eksporto dujotiekio „Nord Stream“ plėtros projekte dalyvaujančioms bendrovėms, pažeistų tarptautinę teisę bei Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) normas, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.

„Mes jau sakėme, jog bandymai priešintis visiškai komerciniam tarptautiniam projektui kertasi su visomis prekybos taisyklėmis bei PPO normomis, yra grubus jų pažeidimas“, – žurnalistams sakė Dmitrijus Peskovas.

„Jokiais motyvais jų (sankcijų) nepaslėpsi“, – pridūrė jis.

JAV Valstybės departamentas kovo mėnesį perspėjo, kad Vašingtonas gali pritaikyti sankcijas „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinime dalyvaujančioms įmonėms pagal įstatymą „Dėl atoveikio Amerikos priešininkams per sankcijas“. Praėjusį mėnesį JAV Kongresui pristatytas įstatymo projektas dėl tokių sankcijų pritaikymo.

Vienintelis „Nord Stream 2“ projekto vystymo bendrovės akcininkas yra „Gazprom“, o jo partneriai – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra jo finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Rusija tikisi Baltijos jūrą kertančio dujotiekio realų metinį pralaidumą padvigubinti iki 2019-ųjų pabaigos.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė ir kai kurių kitų Europos valstybių, įskaitant Lietuvos bei Lenkijos, pasipriešinimo, laikančių jį ne komerciniu, o politiniu, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai bei suskaldyti Europą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

juoza

juokingiausia kad ruskijai rupi tartautine teise tik tada, kai liecia vamzdi, o ne kai saudo nuodija brolius ir uzgrobia zemes

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais

Svarbu neužkibti ant terrorRuSSijos kabliuko ;) Užkirtus kelią "Nord Stream 2" realizavimui būtų užkirsta terrorRuSSijos šantažavimo galimybė "kraniukų prisukimais" (ką LT jau patyrė, dabar tai grėstų UA, bei ilgainiui ir tai pačiai EU). Atpultų ir reikalas "taikiesiems-žaliesiems-žmogeliukams" "ginant" terrorRuSSijos vamzdį trikdyti laivų judėjimą. Neliktų ir preteksto "pasiklyst"(įsiveržt) į ne terrorRuSSijos teritorijas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS