Kremlius smerkia Europos „kišimąsi“ į Venesuelos reikalus | KaunoDiena.lt

KREMLIUS SMERKIA EUROPOS „KIŠIMĄSI“ Į VENESUELOS REIKALUS

  • 4

Rusija pirmadienį pasmerkė, jos teigimu, bandymus kištis į Venesuelos reikalus, kelioms Europos valstybėms pripažinus opozicijos lyderį Juaną Guaidą (Chuaną Gvaidą) laikinuoju šios šalies prezidentu.

„Bandymai legitimizuoti uzurpuotą valdžią“ prilygsta „kišimuisi į Venesuelos vidaus reikalus“, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Pasak jo, toks kišimasis nepadės rasti „taikaus, veiksmingo ir tvaraus krizės, kurią patiria venesueliečiai, sprendimo“.

D. Peskovas pakartojo Maskvos poziciją, kad tiktai patys venesueliečiai gali išspręsti kilusią krizę.

Jis atsisakė nurodyti, kokiomis sąlygomis Rusija pripažintų J. Guaido laikinuoju Venesuelos prezidentu.

Prancūzija, Ispanija, Didžioji Britanija ir Vokietija pirmadienį pripažino J. Guaido laikinuoju Venesuelos lyderiu, prezidentui Nicolas Maduro (Nikolui Madurui) atmetus Europos šalių ultimatumą skelbti pirmalaikius rinkimus.

Paramą 35 metų Nacionalinio Susirinkimo vadovui jau išreiškė Jungtinės Valstijos, Kanada, Australija ir kelios Lotynų Amerikos valstybės.

Jei N. Maduro bus nuverstas, Rusija gali netekti svarbaus sąjungininko Pietų Amerikoje ir milijonų dolerių, investuotų į ginklų tiekimo sutartis ir Venesuelos naftos sektorių.

Maskva pasmerkė opozicijos mėginimus „uzurpuoti valdžią“ ir pavadino N. Maduro krizės apimtos valstybės teisėtu lyderiu.

Rusija ir Venesuela turi ilgą tarpusavio ryšių istoriją; N. Maduro pirmtakas Hugo Chavezas (Hugas Čavesas), garsėjęs tiradomis prieš Jungtines Valstijas, būdavo laukiamas svečias Kremliuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

rusija zydu valdoma nuo caro laiku,

mat tik rusai gali kisti visur ,mat atsirado dievas -rusas,amzinas okupantas,zudykas ,kiek rusija nunesi pasaulyje givybiu ,visi jau pamate kas yra rusija ,rusu jau niekas nemyli ,visi juos tik keikia ,iki ko daejo kremlius,

taip taip

kai jie čia po II pasaulinio karo ne tik kišosi, bet darė ką norėjo Europoje tai nieko. Kai dabar Kaukazo tautas pavergę laiko, neleidžia nei Gruzijai nei Armėnijai vystytis, ar toms pačioms Pabaltijo šalims nuolat kažką prikiša, apie Ukrainos ar Baltarusijos atvejį čia nei kalbų nėra ką rusija išdarinėja. Venesuelos muchamoras jau praeitis ir tiek...liūdna KGB valstybei, kad dingsta ryšiai ir sąjungininkai autoritarinio režimo...

nununuuu

nu tuoj ruskiai jankiams dovanu si sala raketu branduoliniu nusius,gales jankiai dziaugtis sale turedami atominiu raketu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS