Kyjivo vienuolyne, artėjant vienuolių iškeldinimo terminui, meldėsi šimtai tikinčiųjų | KaunoDiena.lt

KYJIVO VIENUOLYNE, ARTĖJANT VIENUOLIŲ IŠKELDINIMO TERMINUI, MELDĖSI ŠIMTAI TIKINČIŲJŲ

Šimtai tikinčiųjų trečiadienį dalyvavo pamaldose ryšiais su Maskva kaltinamame istoriniame Kyjivo vienuolyne, artėjant galutiniam vienuolių iškeldinimo terminui.

Pečorų lauros vienuolyne yra įsikūrusi Ukrainos Ortodoksų Bažnyčios atšaka, anksčiau priklausiusi Maskvos jurisdikcijai, bet savo ryšius su ja nutraukusi rusų kariuomenei įsiveržus į Ukrainą.  Vis dėlto Kyjivas mano, kad ji de facto tebėra priklausoma nuo Maskvos.

Vyriausybė paskelbė nutraukianti nuomos sutartį, pagal kurią vienuoliai galėjo nemokamai užimti dalį į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktos Kyjivo Pečorų lauros, ir liepė išsikraustyti iki kovo 29-osios.

Snyguriuojant maldininkai rinkosi į rytines mišias XI amžiuje pastatyto vienuolyno šventovėje ir šalia jos.

„Tai akivaizdžiai politinis klausimas. Mes ją saugosime, tai mūsų šventovė“, – naujienų agentūrai AFP sakė 49-erių Mykolajus.

Senovinis vienuolynas su olomis, stovintis prie Dnipro upės, suvaidino svarbų vaidmenį Ukrainos ir Rusijos istorijoje.

Kaip ir ankstesnėmis dienomis, policija trečiadienį tikrino automobilius, bet lankytojai buvo įleidžiami ir išleidžiami.

Praėjusią savaitę vaizdo žinutėje Pečorų lauros direktorius metropolitas Pavlo paragino tikinčiuosius „kartu su mumis ginti šią šventą vietą“.

Vienuoliai teigė, kad pasiliks tol, kol tai bus fiziškai įmanoma.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivo vienuolynas, tikintieji, vienuolės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS