Latvijoje kaltinimai dėl „Maxima“ stogo įgriuvimo pateikti jau dviem įtariamiesiems | KaunoDiena.lt

LATVIJOJE KALTINIMAI DĖL „MAXIMA“ STOGO ĮGRIUVIMO PATEIKTI JAU DVIEM ĮTARIAMIESIEMS

  • 0

Dėl tragiško incidento Rygos prekybos centre „Maxima“, kai 2013 metų pabaigoje įgriuvo pastato stogas, kaltinimai jau buvo pateikti dviem įtariamiesiems, antradienį pranešė Latvijos policija.

Inžinieriaus statybininko Ivaro Sergeto, kuris buvo sugriuvusio prekybos centro konstruktorius, advokatas Andrejus Zveisalniekas sakė BNS, kad jo klientas buvo suimtas antradienį.

Savo ruožtu Latvijos valstybės policijos atstovė Sigita Pildava nurodė, kad teismas taip pat nusprendė suimti Andrį Gulbį, kuris atliko sugriuvusio prekybos centro ekspertizę.

Latvijos kriminalinės policijos viršininkas Andrejus Grišinas žurnalistams nurodė, kad kaltinimai netrukus bus pateikti dar keliems įtariamiesiems šioje byloje, tačiau jokių pavardžių neatskleidė.

Pasak A.Grišino, šie žmonės gali būti susieti su rimtomis klaidomis, padarytomis rengiant pastato projektą.

Be to, kriminalinės policijos viršininkas paaiškino, kad kaltinimai bus pateikiami remiantis bandymų rezultatais.

Atliekant tyrimą buvo apklausta daugiau kaip 400 žmonių, dauguma jų - pakartotinai. Taip pat buvo atlikti keli bandymai tragedijos vietoje.

„Tyrėjai mano, kad daugiau nebėra jokių kliūčių teisiškai įvertinti asmenis, kurių veiksmai atvedė prie 54 žmonių žūties“, - sakė A.Grišinas.

Komentuodamas kaltinimus, kurie gali būti pateikti galimiems įtariamiesiems, kriminalinės policijos viršininkas nurodė, kad jie yra susiję su šiurkščiais statybos taisyklių pažeidimais, sukėlusiais sunkius padarinius.

A.Grišinas pridūrė, kad asmenys, kurie jau yra paskelbti įtariamaisiai šioje byloje, yra susiję su konkrečiomis bendrovėmis, kurioms irgi teks prisiimti kaltę dėl šios tragedijos.

Interviu komercinei televizijai LNT sakė Latvijos generalinis prokuroras Erikas Kalnmejeras pirmadienį sakė, kad tarp įtariamųjų bus ir asmenų, ir juridinių asmenų.

Jis taip pat pridūrė, kad atsižvelgiant į didelį visuomenės susidomėjimą, informacija apie įtariamuosius nebus slapta.

Rygos Zuolitūdės rajone esančiame pastate, kuriame buvo įsikūręs prekybos centras „Maxima“, 2013 metų lapkričio 21 dieną per kelis kartus įgriuvus stogui, žuvo 54 žmonės, tarp jų – trys gelbėtojai.

Nemažiau kaip 105 žmonės per šią tragediją prarado savo giminaičių, 58 patyrė kūno sužalojimų, o 49 buvo padaryta moralinė ir materialinė žala.

Dėl šios nelaimės, kurią galėjo sukelti keli veiksniai, tarp jų – statybos projekto klaidos, statybininkų ar prekybos centro valdytojų aplaidumas, buvo pradėtas tyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS