Iš Latvijos banko vadovo namų pavogtas seifas su šeimos nuotraukomis | KaunoDiena.lt

IŠ LATVIJOS BANKO VADOVO NAMŲ PAVOGTAS SEIFAS SU ŠEIMOS NUOTRAUKOMIS

  • 0

Vagys, praėjusią savaitę įsilaužę į Latvijos centrinio banko vadovo Ilmaro Rimševičiaus namus, pavogė seifą su šeimos nuotraukomis ir vaizdo įrašais, antradienį Latvijos televizijos laidai „De Facto“ sakė pats I. Rimševičius.

Pasak jo, pavogtame seife buvo šeimai svarbių daiktų: nuotraukų albumų, garso ir vaizdo įrašų. „Namų seife milijonų nelaikau“, – sakė I. Rimševičius.

Latvijos banko vadovas pridūrė nenorintis nieko įtarti, bet atkreipęs dėmesį, kad įsilaužimas įvyko vos savaitė po jo namuose atliktos kratos.

Jis nurodė, kad seifas buvo pirmajame jo privataus namo aukšte ir kad seifui išnešti reikėjo daugiau nei žmogaus ar dviejų. Vis dėlto įsilaužimas trukęs tik maždaug 10 minučių.

Pasak I. Rimševičiaus, grįžęs iš kino teatro namo jis ten rado apsaugos kompanijos darbuotojus. Name suveikus signalizacijai apsaugos darbuotojai atvyko per 10 minučių, bet vagys jau buvo pabėgę.

Pradėjo tyrimą dėl grasinimų I. Rimševičiui

Latvijos policija pradėjo kriminalinį tyrimą dėl grasinimų nušauti Latvijos centrinio banko vadovą Ilmarą Rimševičių.

I. Rimševičiaus advokatas Saulvedis Varpinis naujienų agentūrai BNS sakė, kad policija pradėjo tyrimą pagal I. Rimševičiaus pareiškimą apie grasinimus mirtimi.

Latvijos centrinio banko vadovas naujų grasinimų nėra sulaukęs, sakė jo advokatas.

Policijos atstovė Sigita Pildava patvirtino BNS, kad pradėtas kriminalinis tyrimas dėl faktų, paminėtų I. Rimševičiaus pareiškime.

Vasario 20 dieną I. Rimševičius žurnalistams sakė, kad daugeliui Latvijoje tapo nepatogus ir sulaukė grasinimų mirtimi, apie kuriuos pranešė teisėsaugos pareigūnams.

Atsakinėdamas į žurnalistų klausimus jis sakė, kad sausio pabaigoje iš vieno asmens, kurio pavardės nenurodė, gavo grasinamą SMS žinutę.

I. Rimsevičius įtariamas didelio kyšio reikalavimu ir paėmimu. Tyrimą atliekančio Korupcijos prevencijos biuro (KNAB) vadovas Jekabas Straumė anksčiau sakė, kad kalbama apie mažiausiai 100 tūkst. eurų kyšį.

KNAB tvirtino, kad vasario 15-ąją pradėtas baudžiamasis tyrimas nėra susijęs su jokiomis Latvijoje veikiančiomis kredito institucijomis, įskaitant finansų priežiūros tarnybų taikiklyje atsidūrusius bankus ABLV ir „Norvik banka“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS