Latvijos parlamentas atmetė prezidento siūlymą dėl pilietybės nepiliečių vaikams | KaunoDiena.lt

LATVIJOS PARLAMENTAS ATMETĖ PREZIDENTO SIŪLYMĄ DĖL PILIETYBĖS NEPILIEČIŲ VAIKAMS

  • 1

Latvijos parlamentas ketvirtadienį atmetė šalies prezidento Raimondo Vėjuonio pasiūlytą iniciatyvą neberegistruoti Latvijos nepiliečiams gimusių vaikų kaip nepiliečių.

Pagal pasiūlymą, po 2018 metų birželio 1 dienos Latvijos nepiliečiams gimę vaikai neturėtų įgyti asmenų be pilietybės statuso.

Latvijos vadovas pasiūlymą pateikė manydamas, kad tai padėtų konsoliduoti visuomenę remiantis bendromis vertybėmis.

„Latvija yra demokratinė ir moderni Europos valstybė, ir būtina dėti visas pastangas, kad toliau būtų vystoma ir stiprinama Latvijos valstybė. Latvijos švietimo sistema gali parengti ir išauginti padorius, garbingus ir atsakingus žmones, kurie būtų Latvijos patriotai ir tvirtai jaustų priklausantys Latvijai“, – sakė jis.

Jei būtų priimtas, įstatymas būtų taikomas maždaug 50–80 naujagimių per metus. 2016 metais nepiliečiais buvo įregistruoti iš viso 52 naujagimiai.

Pagal dabartinius Latvijos įstatymus tėvai nepiliečiai įregistruodami savo vaiką gali pasirinkti užregistruoti jį kaip Latvijos pilietį, bet Latvijos pilietybė tokiems vaikams nėra suteikiama automatiškai.

Valdantysis Nacionalinis aljansas nepritaria prezidento iniciatyvai ir informavo kitas valdančiąsias partijas, kad pasinaudos savo veto teise. Po tokio pareiškimo koalicijos partnerės sakė, kad nepritars prezidento iniciatyvai, nes tai gali išprovokuoti dabartinės vyriausybės žlugimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

... ir sulyginkim tai su anuometinėmis Dėdulės pastangomis: KIENO naudai jis veikė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS