Latvijos prezidentas dar neįvardijo kandidato į premjerus | KaunoDiena.lt

LATVIJOS PREZIDENTAS DAR NEĮVARDIJO KANDIDATO Į PREMJERUS

  • 0

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis penktadienį dar neįvardijo naujo kandidato į premjerus ir galutinį sprendimą veikiausiai priims pirmadienį, po susitikimo su valstybės vadovu pranešė vyriausybę formuojančių partijų atstovai.

Pirmadienį prezidentas planuoja susitikti su centro dešinės partijos „Naujoji vienybė“ nariu Krišjaniu Kariniu, laikomu vienu realiausių pretendentų į premjero postą.

Penkių Latvijos partijų atstovai penktadienį patvirtino prezidentui, kad yra pasiruošę palaikyti K. Karinio kandidatūrą į finansų ministro postą, žurnalistams sakė judėjimo „Už plėtrą/Už!“ vienas iš lyderių Danielis Pavliutas.

Pasak jo, dauguma parlamentarų paremtų K. Karinio vyriausybę, nors vis dar lieka tam tikrų neišspręstų formalių klausimų.

Jei šie klausimai bus išspręsti per ateinančias dvi savaites, parlamentas sausio pabaigoje balsuos dėl vyriausybės formavimo, informavo D. Pavliutas.

„Naujoji vienybė“ yra mažiausia Saeimos frakcija: ją sudaro vos aštuoni deputatai.

Populistinė partija „KPV LV“ sako, jog toliau dalyvaus derybose tik su sąlyga, kad bus atsižvelgta į tam tikrus jos reikalavimus.

K. Karinis anksčiau paragino kitas partijas apsispręsti, ar priimti „KPV LV“ sąlygas. Jei politinės jėgos sutiks tai padaryti, jis ketina pasiūlyti prezidentui oficialiai iškelti jo kandidatūrą į vyriausybės vadovo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS