Latvijos šeimos gydytojai tęsia streiką | KaunoDiena.lt

LATVIJOS ŠEIMOS GYDYTOJAI TĘSIA STREIKĄ

  • 0

Latvijos šeimos gydytojų asociacija (LGAA) išnagrinėjo premjero Mario Kučinskio ir sveikatos apsaugos ministrės Andos Čakšos pasiūlymus dėl padėties sveikatos apsaugos sferoje gerinimo, tačiau nusprendė nepasirašyti susitarimo su vyriausybe ir tęsti streiką, žurnalistams pranešė asociacijos prezidentė Sarmitė Veidė.

„Išnagrinėję šiuos pasiūlymus matome, kad niekas nepasikeitė, ir net tie punktai, dėl kurių sutarėme per susitikimą, į juos neįtraukti. Todėl susitarimo nepasirašysime“, – teigė S.Veidė.

Tačiau šeimos gydytojai, įvertinę situaciją ir sulaukę sunerimusių pacientų skambučių, nusprendė pakeisti streiko formą.

LGAA pareiškė, kad streikas tęsis iki spalio 1 dienos, o iki to laiko asociacija tikisi per derybas su premjeru išspręsti problemas. Medikai nurodė per dieną priimsiantys ne daugiau kaip 20 pacientų, o likusieji bus priimti kitomis dienomis.

Be kita ko, Latvijos šeimos gydytojai nebeatliks profilaktinės sveikatos apžiūros suaugusiems nemokamai. Streiko komitetas taip pat ragina gydytojus nepasirašinėti sutarčių dėl e-sveikatos sistemos ir ja nesinaudoti.

Liepos 3 dieną prasidėjusiame šeimos gydytojų streike dalyvauja daugiau nei 600 medikų.

Latvijos šeimos gydytojai streiku siekia derėtis dėl 5 reikalavimų:

1. Padidinti apmokėjimą šeimos gydytojams už prisirašiusius gyventojus 30 proc. palaipsniui per artimiausius 3 metus.

2. Padidinti ne mažiau kaip 45 proc. apmokėjimą už papildomas šeimos gydytojo teikiamas paslaugas.

3. Padidinti slaugytojų bei gydytojų asistentų atlyginimą 30 proc. per artimiausius 3 metus.

4. Remti šeimos gydytojo nepriklausomą praktiką.

5. Užtikrinti e-sveikatos sistemos atskirų dalių veikimą. Šeimos gydytojai privalėtų pradėti naudoti sistemą praėjus 12 mėnesių nuo šeimos gydytojų asociacijai pateikto užtikrinimo, kad e-sveikatos sistema veikia ir tiek techniškai, tiek teisiškai garantuoja aukštą pacientų teisių ir duomenų apsaugos lygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS