Lenkija planuoja referendume klausti, ar rinkėjai pritaria tūkstančių migrantų priėmimui | KaunoDiena.lt

LENKIJA PLANUOJA REFERENDUME KLAUSTI, AR RINKĖJAI PRITARIA TŪKSTANČIŲ MIGRANTŲ PRIĖMIMUI

  • 13

Lenkijos valdančioji partija nori per referendumą paklausti rinkėjų, ar jie pritaria tūkstančių nelegalių imigrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos priėmimui pagal Europos Sąjungos perkėlimo planą, sekmadienį pareiškė ministras pirmininkas.

Premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) įvardijo referendumo klausimą naujame vaizdo įraše, paskelbtame socialiniuose tinkluose. Tai rodytų, kad jo partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) siekia panaudoti migracijos klausimą savo visuotinių rinkimų kampanijoje – tai taktika, kuri padėjo jai patekti į valdžią 2015 metais.

Vyriausybė anksčiau sakė, kad nori surengti referendumą kartu su rudenį vyksiančiais parlamento rinkimais, kurie numatyti spalio 15 dieną. Pastarosiomis dienomis lenkų lyderiai kalbėjo apie kitus du planuojamo plebiscito klausimus.

M. Morawieckis sakė, kad rinkėjų būtų klausiama: „Ar pritariate tūkstančių nelegalių imigrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos priėmimui pagal Europos biurokratijos nustatytą priverstinio perkėlimo mechanizmą?“

Europos Sąjungos vidaus reikalų ministrai birželį patvirtino planą, pagal kurį būtų pasidalijama atsakomybė už migrantus, neteisėtai atvykstančius į Europą. Ministrai pritarė susitarimui, kuriuo subalansuojama našta šalims, į kurias atvyksta daugiausia migrantų, ir numatomas reikalavimas, kad kitos narės teiktų paramą – prisidėtų finansiškai arba pačios priimtų pabėgėlius.

PiS jau seniai konfliktuoja su Europos Sąjunga, nes blokas mano, kad Varšuvos vykdomi pokyčiai teismų sistemoje ir žiniasklaidoje reiškia demokratijos eroziją.

Prieš aštuonerius metus daugiau nei milijonui žmonių, kurių dauguma bėgo nuo konflikto Sirijoje, atvykus į žemyną ir perpildžius priėmimo centrus Graikijoje bei Italijoje, Europa patyrė vieną didžiausių savo politinių krizių.

Nuo tada 27 ES šalys ginčijasi dėl to, kurios šalys turėtų prisiimti atsakomybę už asmenis, atvykstančius be leidimo, ir ar kitos narės turėtų būti įpareigotos padėti joms susitvarkyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

PAR baltieji į valstybinį darbą nepriimami

Įdarbinami vien tik negrai. Kas būtų jeigu ES arba JAV negrai negautų valstybinio darbo?

ir be

referendumo aišku , kad 90% prieš migrantų ir valkatų invaziją ............... migracija virto suplanuotu Europos sunaikinimo simboliu

Anonimas

Aš irgi manau, vyt tą lietuviską brudą iš visų pasaulio šalių.... tegul smirsta savo skylėj....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS