Lenkijoje prasideda „Dragon-24“ – NATO pratybų dalis | KaunoDiena.lt

LENKIJOJE PRASIDEDA „DRAGON-24“ – NATO PRATYBŲ DALIS

  • 0

Lenkijoje prasidėjo pratybos „Dragon-24“, kurios yra NATO pratybų „Steadfast Defender-24“ – didžiausių karinių pratybų Europoje nuo Šaltojo karo laikų – dalis.

Didžiausiuose šių metų Lenkijos kariniuose manevruose „Dragon-24“ dalyvauja 15 tūkst. lenkų karių, 3,5 tūkst. karinės technikos vienetų ir 5 tūkst. karių iš devynių kitų NATO šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę, Ispaniją, Turkiją ir Albaniją.

„Bus tikrinamas jų bendradarbiavimas ir kovinių užduočių vykdymas sausumoje, ore ir jūroje [...]. Karinės operacijos taip pat bus vykdomos kibernetinėje erdvėje“, – sakoma Lenkijos ginkluotųjų pajėgų pranešime spaudai.

„Pratybose „Dragon-24“ bus patikrintas Lenkijos ginkluotųjų pajėgų gebėjimas reaguoti į galimą daugialypę ginkluoto pobūdžio krizę, taip prisidedant prie Aljanso atgrasymo ir gynybinio potencialo stiprinimo ir demonstruojant jo vienybės lemiamus stiprybę ir ryžtą“, – priduriama jame.

Ginkluotosios pajėgos taip pat įspėjo, kad iki gegužės pabaigos beveik visuose Lenkijos keliuose, įskaitant automagistrales ir greitkelius, padaugės karinės technikos.

NATO pratybose „Steadfast Defender-24“, kurios vyksta 2024 metų pirmąjį pusmetį – nuo sausio pabaigos iki gegužės 31 dienos – ir kuriose dalyvauja 90 tūkst. karių iš visų 31 NATO sąjungininkių bei šalies partnerės Švedijos, galimai greit prisijungsiančios prie Aljanso, bus išbandyti planai stiprinti Europos gynybą nuo daugmaž lygiaverčio priešininko, rašoma NATO interneto svetainėje.

Pratybos, kurios bus padalytos į dvi dalis, vyksta strategiškai svarbiose Europos šalyse, įskaitant Lenkiją, Suomiją, Estiją, Vokietiją, Graikiją, Vengriją, Latviją, Lietuvą, Norvegiją, Rumuniją, Slovakiją, Švediją ir Jungtinę Karalystę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS