Lenkijos opozicija kuria koaliciją Europos Parlamento rinkimams | KaunoDiena.lt

LENKIJOS OPOZICIJA KURIA KOALICIJĄ EUROPOS PARLAMENTO RINKIMAMS

  • 4

Penkios Lenkijos opozicinės partijos sekmadienį paskelbė kuriančios koaliciją gegužę vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams ir apkaltino valdančiuosius konservatorius siekiant išstoti iš Europos Sąjungos.

„Padarysime taip, kad niekam nebūtų įmanoma išvesti Lenkijos iš Europos Sąjungos“, – teigiama bendrame opozicinių Piliečių platformos (PO), Lenkijos valstiečių partijos (PSL), liberalios „Nowoczesna“ partijos, socialdemokratų (SLD) ir žaliųjų partijos pareiškime.

„Formuojame europinę koaliciją siekdami apsaugoti Lenkiją nuo antieuropietiškų jėgų, nuo tų, kurie silpnina ir naikina Lenkijos poziciją Europos Sąjungos širdyje“, – sakė Piliečių platformos lyderis Grzegorzas Schetyna (Gžegožas Schetyna).

Lenkijos opozicija nuolat kaltina valdančiąją „Įstatymo ir teisingumo“ (PiS) partiją siekiant išvesti šalį iš ES. Šios politinės jėgos lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačinskis) tokius priekaištus atmeta.

Vis dėlto PiS vadovaujama Vyriausybė nuo pat atėjimo į valdžią 2015 metais yra įsivėlusi į ginčus su Briuseliu.

Lenkija tik pernai gruodį išpildė Europos Sąjungos aukščiausiosios teismo institucijos reikalavimą, kad Varšuva įšaldytų įstatymą, kuriuo numatomas mažesnis šalies Aukščiausiojo Teismo teisėjų pensinis amžius.

ES reiškė nerimą, kad šiuo įstatymu gali būti siekiama kontroliuoti Lenkijos teismų sistemą, tačiau Vyriausybė tvirtino bandžiusi spręsti korupcijos problemas.

Naujausios visuomenės apklausos rodo, kad PiS ir naujoji koalicija rinkimuose turėtų užsitikrinti po beveik 40 proc. balsų.

Dar 10 proc. balsų turėtų gauti nauja progresyvi „Pavasario“ partija, 7 proc. balsų atitektų judėjimui „Kukiz“.

Vyriausybė šeštadienį pareiškė, kad šiemet padidins viešąsias išlaidas 9,5 mlrd. eurų. Lenkijoje 2019 metais vyks ir vietos parlamento rinkimai.

Už šiuos pinigus bus skiriama 110 eurų išmoka kiekvienam vaikui, įvestos mokesčių lengvatos dirbančiam jaunimui iki 26 metų ir pagerintas viešasis transportas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

aitvaras

Svarbiausia keista,kad si koalicija susibure momentu,kada lenku ekonomika puikiai vystosi,bedarbyste beveik isnyko,investicijos auga,pragyvenimo lygis kyla.Matyt vokieciai ir rusai susirupino Lenkijos stiprejimu ir galios augimu,tai nutare sukelti destrukcija ir Lenkija sulaikyti.Dar niekada po nepriklausomybes atgavimo Lenkija taip puikiai nesivyste,bet matyt kaimynams tai nepatinka.Lietuviu politikai turetu labai dametis,kas vyksta Lenkijoje nes uz dvieju ,triju metu ,tas pats vyks Lietuvoje.Lietuva vis du tris metus atsilieka nuo Lenkijos jau 20 metu.Po to,kas buvo ten,kartojasi pas mus.Toks vaizdas,kad kazkieno ranka tam diriguoja.......

Anonimas

Vien paziurejus is ko susilipde si opozicija,aisku,kad greit subires ir susiries tarpusavyje.Tai klouniskas darynys,kuris labiau primena 17 amziaus konfederacija,kuri susikure pries geguzes treciosios konstitucija ir paprase rusu carienes,kad si ivestu armija i respublika,po ko seke 120 metu okupacija.Neleis Lenkijai isstoti is ES-juokinga.Lyg tai valdancioji partija noretu isstoti.Melas.Valdancioji partija vis pabrezia,kad liks unijoje,bet opozicija vagiu,pe-dalu ir puskvaisiu samburis to negirdi.I si samburi isijunge ir daug nacionaliniu mazumu,pirmoje eileje zydu ir vokieciu.Tai destrukcine partija,po kurios subyrejimo,isnyks kelios buvusios anksciau valdzioje partijos.kaip PO,PSL,LSD.Ta sunauja pajuto gala,tai pries mirti nutare susivienyti ir pabandyti vel paimti valdzia,kad galetu toliau apvagineti savo tauta.Toje koalicijoje daug buvusiu komunistu ir kolukiu veikeju.Ypac SLD-BUVUSIOJE KOMUNISTU PARTIJOJE,DABAR SOCIALDEMOKRATU IR PSL-buvusioje ir esamoj ukininku partijoje.Gyvates

...

Chm: "Lenkija tik pernai gruodį išpildė Europos Sąjungos aukščiausiosios teismo institucijos reikalavimą, kad Varšuva įšaldytų įstatymą..." - o kaip su šalies suverenitetu?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS