Lenkijos ūkininkai, sunkvežimių vairuotojai išplėtė Ukrainos sienos blokadą | KaunoDiena.lt

LENKIJOS ŪKININKAI, SUNKVEŽIMIŲ VAIRUOTOJAI IŠPLĖTĖ UKRAINOS SIENOS BLOKADĄ

  • 0

Lenkijos transporto įmonės ir ūkininkai pirmadienį išplėtė savo protestus prieš, jų nuomone, nesąžiningą Ukrainos sunkvežimių vairuotojų konkurenciją ir skelbia sienos blokadą vykdysiantys ištisą parą iki pat sausio pradžios.

Iki šiol ūkininkai padėjo Lenkijos transporto įmonėms blokuoti Medykos pasienio kontrolės punktą nuo 9-os iki 20-os valandos, bet dabar tokios priemonės bus taikomos visą parą iki sausio 3 dienos.

Lapkričio 6-ąją protestą pradėję vairuotojai reikalauja, kad Ukrainos įmonėms, vežančioms krovinius, būtų išduodami komerciniai leidimai, taip pat jie nori, kad būtų sustabdytas po plataus masto Rusijos karo Ukrainoje įsteigtų įmonių veiklos leidimų galiojimas.

Tarp protestuojančių ūkininkų reikalavimų – subsidijos ir lengvatinės paskolos.

Be lengvųjų automobilių ir tolimojo susisiekimo autobusų, šiuo metu per sieną leidžiama vykti tik sunkvežimiams, vežantiems humanitarinę pagalbą ir karinę įrangą.

Dėl protestų, kurie palietė ir Korčovos bei Dorohusko perėjas, į Ukrainą bandantys patekti sunkvežimiai vėluoja apie 100 valandų.

Ukrainiečių pareigūnai pasmerkė lenkų protesto akcijas, kaltindami protestuotojus trukdymu teikti humanitarinę pagalbą Ukrainai.

Nepaisant to, protestų organizatorius Romanas Kondrowas (Romanas Kondrovas) įspėjo, kad ūkininkų protestai gali paaštrėti.

Jis pridūrė, kad šiuo metu kas valandą turi būti praleidžiami du sunkvežimiai.

Lenkijos ir Ukrainos infrastruktūros ministerijos, dalyvaujant Europos Komisijos atstovams, derėjosi dėl krizės sprendimo, tačiau kol kas susitarti nepavyksta.

Pirmadienį Medykos kontrolės punkte laukė apie 1,4 tūkst. sunkvežimių, o Korčovos kontrolės punkte leidimo įvažiuoti į Ukrainą laukė apie 530 sunkvežimių, pranešė naujienų agentūra PAP.

Gairės: Lenkija, ūkininkai, sunkvežimių vairuotojai, Ukrainos sienos blokada, protestas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS