A. Lukašenka išvyko į Sočį derybų su V. Putinu | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA IŠVYKO Į SOČĮ DERYBŲ SU V. PUTINU

  • 0

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka trečiadienį išvyko į Juodosios jūros kurortą Sočį, kur susitiks derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Vizito programoje suplanuotos derybos su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, įvyksiančios Sočyje“, – sakoma valstybinės naujienų agentūros BELTA pranešime.

V. Putinas liepą pakvietė A. Lukašenką atvykti į Rusiją, o šalies ambasadorius Minske Aleksandras Surikovas sakė, kad lyderiai galbūt aptars padėtį Maskvos vadovaujamoje Eurazijos Ekonominėje Sąjungoje (EAES) ir tarptautinės politikos klausimus.

A. Lukašenka ne kartą kaltino Rusiją nesąžininga konkurencija ir įsipareigojimų EES nevykdymu. Rugpjūčio pradžioje autoritarinis Baltarusijos lyderis pareiškė, kad Minsko atžvilgiu „rusai elgiasi barbariškai“.

„Jie iš mūsų kažko reikalauja, tarsi būtume jų vasalai, o EES, į kurią jie mus pakvietė, pagrindu savo įsipareigojimų nenori vykdyti“, – tąsyk sakė A. Lukašenka.

Baltarusijos vadovas taip pat ne kartą pabrėžė nevažinėjantis „atsiskaityti Kremliui“ ir pabrėžė, kad jo šalis nebus nė vienos valstybės, įskaitant Rusiją, „vasalė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS