A. Lukašenka: mes su V. Putinu galime kad ir rytoj sujungti valstybes | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA: MES SU V. PUTINU GALIME KAD IR RYTOJ SUJUNGTI VALSTYBES

Baltarusija ir Rusija yra pasiruošusios suartėjimui, jei tai atitinka abiejų tautų norus, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka po derybų su Vladimiru Putinu.

„Išsakysiu savo nuomonę, manau, mano kolega ir draugas (V. Putinas) sutiks su tuo: esame pasiruošę judėti mūsų valstybių ir tautų susijungimo link tiek, kiek tam esate pasiruošę jūs (Baltarusijos ir Rusijos piliečiai)“, – sakė A. Lukašenka.

„Klausykite, mes dviese (A. Lukašenka ir V. Putinas) galime kad ir rytoj susijungti, bet ar tam pasiruošę esate jūs, rusai ir baltarusiai? Tiek, kiek tam esate pasiruošę jūs, tiek mes pildysime jūsų valią“, – tęsė paskutiniuoju Europos diktatoriumi pramintas A. Lukašenka.

Baltarusijos lyderis pabrėžė, kad, jei šalių piliečiai nėra pasiruošę susijungimui, „nepaisant visos Rusijos galios, ji nėra pasiruošusi primesti savo valią kam nors kitam“. A. Lukašenka paragino šalių piliečius ruoštis: „Ruoškitės jūs, turiu omenyje Rusijos ir Baltarusijos piliečiai: savo sąmonėje, savo elgesyje, kelkite sau tikslus, o mes, prezidentai, juos realizuosime, esame jūsų tarnai“.

Pasak A. Lukašenkos, suvereniteto klausimas dvišaliame susitikime net nebuvo aptariamas.

„Kam mums kelti Rusijos ir Baltarusijos suvereniteto klausimą? Tai yra ikona, tai – šventa“, – sakė Baltarusijos prezidentas.

„Pas mus problemų su suverenitetu nėra, mes net šiame kontekste neaptariame šių problemų. Atsižvelgiame į tai, kad dabar yra dvi valstybės ir jūs žinote, kaip jos atsirado. Ne mes (su V. Putinu) inicijavome tos valstybės (SSRS) griūtį, mūsų pozicija šiuo klausimu vienoda“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Baltarusijos lyderis taip pat pažymėjo, kad Maskvos ir Minsko, kitaip nei Kijevo, pozicijos visai neišsiskyrė.

„Pasižiūrėkime į Ukrainą, taip pat slavišką valstybę, kokia didžiulė praraja atsirado. O mes kalbame viena kalba ir problemas suprantame vienodai. Todėl reikalas čia visai ne suverenitete“, – užbaigė A. Lukašenka.

Tuo tarpu V. Putinas patvirtino teigiamai vertinantis dvišales diskusijas su A. Lukašenka.

„Man rodos, darbas mums pavyko“, – žurnalistams sakė Rusijos prezidentas.

GALERIJA

  • A. Lukašenka: mes su V. Putinu galime kad ir rytoj sujungti valstybes
  • A. Lukašenka: mes su V. Putinu galime kad ir rytoj sujungti valstybes
  • A. Lukašenka: mes su V. Putinu galime kad ir rytoj sujungti valstybes
  • A. Lukašenka: mes su V. Putinu galime kad ir rytoj sujungti valstybes
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

ALGIS

Mums patinka ar nepatinka , bet kiekvienos šalies vadovai ir jų liaudis nori , kad jiems būtų geriau , tad nėra ko norėti , kad visas pasaulis gyventų pagal vieną kurpalį .

tvajumat

tai dabar ir belorusai visi taps milionieriais,gales vadintis oligarchais

Angelė

Kaip susijungs Baltarusija ir Rusija, Baltarusija automatiskai papuola po sankcijom ir uzsidaro kelias dirbti Europoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS