A. Lukašenka nurodė per parą panaikinti naktinės prekybos alkoholiu apribojimus | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA NURODĖ PER PARĄ PANAIKINTI NAKTINĖS PREKYBOS ALKOHOLIU APRIBOJIMUS

  • 6

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka antradienį nurodė vyriausybei per vieną parą panaikinti draudimus mažmeninei prekybai alkoholiu naktį.

Šie apribojimai eksperimento tvarka buvo įvesti spalio 1-ąją sostinėje Minske bei kai kuriuose šalies regionuose.

„Prezidentas, susipažinęs su jam pateikta informacija, nusprendė, kad šie neapgalvoti sprendimai turi būti atšaukti per vieną parą“, - Baltarusijos prezidentūros atstovą cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Jo žodžiais, priimdamas tokį sprendimą A. Lukašenka pabrėžė, jog kovoti su girtavimu ir alkoholizmu reikia ne tokiais „kreivais“ sprendimais, kurie ne tik nepateisina lūkesčių, bet ir išprovokuoja priešingas pasekmės - šešėlinės rinkos augimą, nusikalstamumo didėjimą.

Anksčiau A. Lukašenka, save pavadinęs „ne šalininku visokių draudimų“, sakė, jog prekyba alkoholiniais gėrimais šalyje jau pakankamai apribota - liko tik „sausą įstatymą“ įvesti, tačiau jo Baltarusijoje nebus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ljonas

Be reikalo atšauki Lukošenka draudimą alchogoliu.Nes draudžiant mažiau gerema.

Zelemunčikas

Nezabitauskui.Tiesa paviršutiniška.Jeigu nebūtų susilieję dvi vokiškos kultūros vakarų ir rytų-vokiečiai gertų kaip rusai,jeigu nebūtų susilieję dvi ekomomokos vokiečiai gyventų prasčiau nei lietuviai,jeigu lietuviai gertų,kaip vokiečiai Lietuvos biudžete baudos sudarytų 90%.

Nezabitauskas

Jei gertume tiek, kiek vokiečiai, apribojimai ir mums nerūpėtų. Jei dirbtume taip pat kruopščiai ir sąžiningai, kaip vokiečiai, ir pas mus ekonomika būtų kaip Vokietijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS