M. Pompeo: J. Kerry diskredituoja šalies politiką Irano atžvilgiu | KaunoDiena.lt

M. POMPEO: J. KERRY DISKREDITUOJA ŠALIES POLITIKĄ IRANO ATŽVILGIU

  • 1

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo penktadienį apkaltino buvusį šalies diplomatijos vadovą Johną Kerry'į siekiant mažinti dabartinės JAV politikos Irano atžvilgiu autoritetą.

M. Pompeo pareiškė, kad J. Kerry'is, ėjęs valstybės sekretoriaus pareigas prezidentaujant Barackui Obamai, buvo susitikęs su Irano pareigūnais, o tokie veiksmai, pasak M. Pompeo, „daugiau nei nepriimtini“.

Valstybės departamente vykusioje spaudos konferencijoje M. Pompeo teigė, kad J. Kerry'is pats pripažino pataręs Irano pareigūnams tiesiog „išlaukti“, kol dabartinė JAV administracija baigs kadenciją.

„JAV istorijoje tam nerastume precedento, - piktinosi M. Pompeo. - Sekretorius Kerry'is neturėtų taip elgtis. Tai nesuderinama su dabartinio prezidento vykdoma JAV užsienio politika.„

M. Pompeo pasakojo prisimenąs, kad anksčiau šiemet vykusioje Miuncheno saugumo konferencijoje matė J. Kerry'į ir dar kelis buvusius B. Obamos administracijos diplomatus, kurie, M. Pompeo įsitikinimu, susitiko su Irano pareigūnais.

„Tai - buvęs valstybės sekretorius, palaikantis ryšius su didžiausia terorizmą remiančia valstybe“, - teigė dabartinis JAV diplomatijos vadovas, griežtai pasisakantis prieš Irano branduolinį susitarimą.

Pagal šią 2015-aisiais sudarytą sutartį, Iranui buvo panaikintos sankcijos, mainais į jo branduolinės programos įšaldymą.

J. Kerry'is aktyviai dalyvavo derantis dėl šio susitarimo, laikomo vienu iš didžiausių B. Obamos administracijos diplomatinių pasiekimų.

Gegužę, netrukus po to, kai M. Pompeo pradėjo eiti valstybės sekretoriaus pareigas, JAV iš susitarimo pasitraukė ir neseniai pradėjo atnaujinti Teheranui taikytas sankcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

pentagono ipareigoimas kuriame ` /smuiki/ groja mosadas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS