„Magnitskio sąrašą“ rėmusiems Latvijos piliečiams – Rusijos draudimas atvykti | KaunoDiena.lt

„MAGNITSKIO SĄRAŠĄ“ RĖMUSIEMS LATVIJOS PILIEČIAMS – RUSIJOS DRAUDIMAS ATVYKTI

  • 2

Rusijos užsienio reikalų ministerija Latvijos ambasadai Maskvoje įteikė „Magnitskio sąrašą“ parėmusių Latvijos piliečių, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, sąrašą, antradienį naujienų agentūrai BNS nurodė latvių Užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Žmones, kuriems dėl pritarimo sankcijoms prieš vadinamojo Magnitskio sąrašo asmenis uždrausta atvykti į Rusiją, Užsienio reikalų ministerija informuos asmeniškai; sąrašas viešai nebus paskelbtas.

Pasak Latvijos pareigūnų, tai yra Rusijos užsienio reikalų ministerijos reakcija į 2018 metų vasario 8 dieną Latvijos parlamento priimtą sprendimą „Dėl kvietimo įvesti sankcijas asmenims, susijusiems su Sergejaus Magnitskio byla“.

Latvijos užsienio reikalų ministerija nurodė nenustebusi dėl Rusijos įteikto sąrašo ir mano, kad šiuo žingsniu nesiekiama gerinti dvišalių santykių.

Su S. Magnitskio byla susijusias sankcijas, apimančios draudimus įvažiuoti į šalis ir naudotis jų finansų sistemomis, anksčiau jau įvedė tokios valstybės kaip JAV, Kanada, Lietuva, Estija, Didžioji Britanija.

Birželio 6 dieną Rusijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktoriaus pavaduotojas Artiomas Kožinas pareiškė, kad Maskva reaguos į nedraugiškus Latvijos žingsnius uždraudžiant įvažiuoti Rusijos piliečiams iš „Magnitskio sąrašo“.

„Kaip žinia, anksčiau atsakėme į analogišką Lietuvos valdžios žingsnį. Atitinkamos priemonės bus priimtos ir dėl Latvijos, taip pat prisidėjusios prie šios provokacinės antirusiškos linijos“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

oi mes jusu draugiskuma pajutome seniai -dar po siandien savu giminiu kapu nerandam,,,,,ACIU---gerasirdziai,,,,,vienintele salis kur meile ir teisingumas,,,,,nejuokinkite pasaulio,,,,HA HA HA

Hahaha

Nesiekti santykių pagerėjimo,ar tie arklių galvos suvokia ką triedzia,patys šika ir nori,kad kiti uosytu,patys būkit tolerantiški ir Rusija jums duos trigubai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS