A. Merkel: Vokietija neišsižada atsakomybės už Holokaustą | KaunoDiena.lt

A. MERKEL: VOKIETIJA NEIŠSIŽADA ATSAKOMYBĖS UŽ HOLOKAUSTĄ

  • 11

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį pareiškė nesikišianti dėl Lenkijoje priimto įstatymo, numatančio baudžiamąją atsakomybę už kai kuriuos pareiškimus apie šalies vaidmenį Antrojo pasaulinio karo istorijoje, nes „būdami vokiečiai esame atsakingi už dalykus, vykusius per Holokaustą“.

Savo savaitiniame pranešime A. Merkel pareiškė, kad Vokietijos atsakomybė dėl Holokausto yra dalykas, kurį turi pripažinti kiekviena Berlyno vyriausybė ir skirti dėmesio šiai problemai.

Lenkijos įstatymas numato laisvės atėmimo bausmes iki trejų metų už pareiškimus, kad lenkų tauta ir valstybė yra kaip nors atsakinga už nacių nusikaltimus, karo metais įvykdytus Vokietijos okupuotoje Lenkijoje.

Šis įstatymas sukėlė diplomatinį konfliktą su Izraeliu, nuogąstaujančiu, kad toks teisės aktas suteiks galimybę Lenkijai dangstyti atskirų lenkų vaidmenį žudant ar skundžiant žydus okupacijos metu.

Penktadienį Berlyne A. Merkel susitiks su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu).

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Karas

viska nuraso,arba tu laimi ,arba pralaimi, ir neieskokit kaltu nes kare ju nera .

Anonimas

Musu vyriausybe turetu imti pavyzdi is musu "pusbroliu "lenku ir istatymu uzdrausti zydams platinti erezijas apie fasistines vokietijos okupuota Lietuva. Karo metu ,kur tik izengdavo vok.fasistai [nepaklusnius okupantams] tos tautos piliecius naikino fasistu sukurtuose lageriuose.Ne tik zydai ten zuvo ; naikinimo stovyklose buvo zudomi visos europos pilieciai.O po karo pabaltijo valstybes "slave" raudonojo maro komunistai ikelia savo klupes ir ILGAM!! ..ir tarp tu uzsilikusiu rusu zydai atitinkamai suformulave savo neatpazystamai vis keiciamas pavardes jie cia ir dabar ir dergia mus MUSU zemeje.

Labai keista

kad bet kokios nuomonės apie žydus priskiriamos antisemitizmui.Nejaučiu jokios neapykantos jų atžvilgiu, netgi baisiuosi šios tautos 2-trojo pasaulinio karo metu vykusiu genocidu, nu bet tas buvusių kančių reklamavimas, savo taisyklių lišimas ir viso pasaulio kaltinimas jau kelia negerus jausmus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS