Mirus A. Navalnui jauni rusai Maskvos gatvėse sako bijantys ir negalintys patikėti | KaunoDiena.lt

MIRUS A. NAVALNUI JAUNI RUSAI MASKVOS GATVĖSE SAKO BIJANTYS IR NEGALINTYS PATIKĖTI

  • 19

Maskvos gatvėse jauni rusai penktadienį sakė negalintys patikėti naujienomis apie Aleksejaus Navalno mirtį ir kalbėjo apie baimę.

Rusijos kalėjimų tarnyba anksčiau penktadienį pranešė, kad Sibiro šiaurėje esančioje griežtojo režimo kolonijoje mirė pagrindinis Rusijos opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas, perkeltas ten tęsti jam paskirtos 19 metų laisvės atėmimo bausmės.

„Aš bijau. Bijau to, kas bus dabar. Bijau to, ką valstybė gali padaryti su savo piliečiais“, – sakė 18-metis Markas.

28 metų Valerija sakė, kad A. Navalnas buvo „tam tikros vilties dėl geresnės ateities Rusijai simbolis“.

„Jaučiu, kad su jo mirtimi miršta ir ši viltis, – kalbėjo ekskursijų gidė. – Galvoju, kad daug žmonių tiesiog pasiduos, nes žmonėms visuomet reikia kokio nors simbolio bet kokiai opozicijai.“

A. Navalnas daug metų buvo žymiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas ir sugebėdavo sutelkti didžiulius gatvių protestus nepaisant prieš demonstracijas nukreiptų griežtų Rusijos įstatymų.

Jis išgarsėjo tuo, kad viešindavo pareigūnų korupciją V. Putino Rusijoje.

Aš bijau. Bijau to, kas bus dabar. Bijau to, ką valstybė gali padaryti su savo piliečiais.

Kiti opozicijos veikėjai ir žmogaus teisių aktyvistai taip pat buvo šokiruoti A. Navalno mirties.

Rusijos Nobelio taikos premijos laureatas Dmitrijus Muratovas A. Navalno mirtį pavadino žmogžudyste ir pridūrė, kad jis kelerius metus buvo kankinamas.

Teisių gynėjas Olegas Orlovas teigė, kad A. Navalno mirtis kalėjime yra Rusijos režimo nusikaltimas.

„Aš drebu, – sakė 22-ejų IT specialistė Marija. – Jaučiuosi tarsi netekusi giminaičio. Tai didelė netektis visai Rusijos opozicijai.“

27 metų studentas Arturas sakė negalintis patikėti naujienomis ir turintis vilties, kad oficialus pranešimas apie A. Navalno mirtį yra netiesa.

„Jei tai tikrai tiesa, tai būtų tragedija, nes A. Navalnas reiškė teigiamas permainas ateityje, ateities reformas, galinčias pagerinti mums sąlygas“, – sakė jis.

Pasak Arturo, jis pyksta dėl A. Navalno mirties ir nori išvažiuoti iš Rusijos, nes nebetiki teigiamomis permainomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Aha

Niekas nekaltas,tik jis pats..Niekas jo per prievarta I Rusija negrazino, pats norejo buti ""didvyriu'"na ir yra rezultatas...Labai jai idomu,pries pat rinkimus mire..Ir kam tai naudinga???

kaunas

Navalno mirtis buvo reikalinga amerikai prieš Rusijos prezidento rinkimus, tai ir visas kriminalas, kai parduodi savo dūšią, tai pagalbos ir nelauk.

ttt

beviltiska salis!geriau eiti i svetima sali ir ten sekmingai zuti,nei stengtis kazka pakeisti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS