Narystę ES Lenkijos prezidentas palygino su praeities okupacijomis | KaunoDiena.lt

NARYSTĘ ES LENKIJOS PREZIDENTAS PALYGINO SU PRAEITIES OKUPACIJOMIS

Trečiadienį Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda narystę Europos Sąjungoje (ES) palygino su praeities okupacijomis, kai Lenkijos teritoriją buvo okupavusios Rusija, Austrija ir Prūsija, informuoja „Deutsche Welle“.

Prezidento teigimu, šiandien, kaip ir okupacijos metais nuo 1795 iki 1918 metų, „kažkur toli, tolimose sostinėse jie priima sprendimus už mus“.

Nepriklausomybę Lenkija atgavo 1918 metais - po 123 metų nelaisvės, o prie ES prisijungė 2004 metais. Tačiau nuo 2015 metų pabaigos, Lenkijoje į valdžią atėjus Teisės ir teisingumo partijai (PiS), Lenkiją dėl tariamų demokratinių normų pažeidimų stipriai kritikuoja ES.

Pastaraisiais metais itin suprastėjo santykiai tarp Varšuvos ir ES, labiausiai dėl prieštaringai vertinamų Lenkijos teisinės sistemos reformų. Europos Komisija gruodį pradėjo prieš Lenkiją precedento neturinčią drausminę procedūrą dėl teismų reformų, kurios, anot Briuselio, kelia grėsmę teisinės valstybės principams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

dėdė

Teisybė - ES vis aiškiau virsta imperija...

cha

Pagaliau praregėjo ir lenkai, tik Lietuvos valdžia vis dar tirtina kinkas prieš Briuselį ir ieško KGB ( kuris jau neegzistuoja 30 metų) agentų. Ir dar kokius 500 metų ieškos...

...

"Kas tiesa, tas nėra melas"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS